BAC 2016. O elevă din Vaslui a UIMIT o ţară întreagă prin AMBIŢIE şi VOINŢĂ. A făcut naveta, a devenit mamă şi cu toate acestea a obţinut 9.96 la BAC

Publicat: 14.07.2016, 10:13.
Actualizat: 14.07.2016, 10:18

Maria Elisa Pălimaru (18 ani), de la Liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui, a uimit o ţară întreagă după ce a reuşit să obţină la BAC 2016 aproape media 10, în ciuda faptului că în ultimul an de liceu a adus pe lume o fetiţă.

Maria Elisa Pălimaru (18 ani), de la Liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui, a uimit o ţară întreagă după ce a reuşit să obţină la BAC 2016 aproape media 10, în ciuda faptului că în ultimul an de liceu a adus pe lume o fetiţă.

Maria Elisa Pălimaru este dintr-un sat din apropiere de Vaslui şi a absolvit cel mai titrat liceu din Vaslui cu media 9.96, aceeaşi medie cu care a luat examenul de Bacalaureat, fiind cea mai bună elevă de la clasa de Ştiinţe Sociale.

În ultimul an de liceu, vestea că Maria va aduce pe lume un copil a bulversat pe toţi cei care o ştiau. Maria povesteşte că a rămas însărcinată “dintr-o întâmplare”, dar nu a dorit să renunţe la copil, considerând că “aşa a vrut Dumnezeu”.

A încercat, iniţial, să ascundă sarcina, purtând haine largi, până când nu mai avea cum să se ascundă. Cel mai dificil moment din viaţa ei a fost cel în care a trebuit să-şi anunţe familia că este însărcinată. Mama Mariei a suferit un adevărat şoc, având nevoie de psiholog pentru a ieşi din impas.

“A fost dramatic, tragic. M-am simţit prost, am simtit că am dezamagit. Părinţii mei aveau alte aşteptări şi a apărut sarcina. A fost greu pentru că m-am mărit deodată. Nu mai puteam face activităţi. Nu eram menajată. Făceam treaba acasă, trebuia să învăţ, apoi să merg la şcoală. Nu am vrut sub nicio formă să renunţ sau să îngheţ anul şcolar. Mi-ar fi fost greu sa revin în ritm”, a declarat Maria.

Maria a continuat să meargă la cursuri până în ultima lună de sarcină. În decembrie 2015, în vacanţa de Crăciun, a născut o fetiţă, perfect sănătoasă, de 4.150 de grame. După vacanţă, a continuat să meargă la cursuri. Mama ei a fost cea care avea grijă de fetiţă, cât timp Maria mergea la şcoală.

“Am mers la şcoală şi am vorbit cu profesorii. Toţi au spus că nu este nicio barieră, ea trebuie să îşi continue studiile, că este un copil bun şi noi să o susţinem. Mie mi-a fost greu, oamenii la ţară au prejudecăţi. A fost greu la început.”

Toate frustrările şi lacrimile Mariei s-au şters odată cu venirea pe lume a fetiţei, Amelia, Ami cum o alintă întreaga familie.

“A fost o fetiţă foarte cuminte, nu a plâns. La început a fost mai greu, ea îmi ştie programul, eu îi ştiu programul, când trebuie să doarmă, sa mănânce. Am putut să învăţ, să îmi fac un eseu, să merg la şcoală. Eu prind din clasă. Contează mult să aud eu ce spune profesorul. El dictează unele lucruri, dar vorbeste mult mai mult şi spune lucruri interesante, de aceea nu am vrut să iau în calcul soluţia asta a renunţatului la şcoala şi la viaţa mea”, explică eleva-mamă.

Pentru că a învăţat constant, examenul de BACALAUREAT i s-a părut foarte uşor. S-a pregătit mai mult pentru simularea examenului, când într-o singură săptămână a trebuit să îşi pună la punct materia pentru cele trei discipline de examen. Pentru BAC a repetat timp de o lună, după un program foarte bine stabilit.

Doreşte să ajungă arheolog

Pasionată de Istorie, Maria Pălimaru îşi doreşte să ajungă arheolog. Studiază toate variantele posibile, pentru a găsi cea mai potrivit soluţie, astfel încât să nu stea nici departe de fetiţă, dar să şi poată studia la facultate.

“Prima mea opţiune este Istorie, la Arheologie, deşi nu ştiu dacă pot face asta cu adevărat. Intervine şi situaţia financiară, din ce ştiu nu este un domeniu foarte bine plătit. Eu am speranţe mari pentru că piaţa este plină de avocaţi, economişti, domenii bine plătite, mulţi se duc spre ele. La un moment dat, piaţa va fi plină. Îmi doresc să fac altceva, să fiu diferită. Mi-a plăcut să fiu diferită”, afirmă Maria Pălimaru.

sursa: adevarul.ro

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Alexandru Arșinel își închiriază vila de la malul mării: „Doar pentru grupuri”. Câți bani cere actorul pe o noapte de cazare / FOTO
spynews.ro
La 50 de ani, Naomi Campbell a anunțat că a devenit mamă. Prima poză cu bebelușul
CaTine.ro
Șofer român de TIR, ucis cu sabia în Franța, sub ochii soției. Sfârșit teribil
gandul.ro
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut milionarul pentru soție | Imagini EXCLUSIVE
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Întrebările adresate de avocat unei fetițe de doar 9 ani, victima unui abuz. Respinse de instanță, dar auzite de copilă
libertatea.ro
Ianis Hagi, întâmpinat cu un sicriu verde. Incredibil ce s-a întâmplat la sărbătoarea lui Rangers
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro