Antena Meniu Search
x

Bacalaureat 2018 începe cu proba orală la limba română

Examenul de Bacalaureat 2018 ia startul astăzi cu proba orală la limba română. Aproape 150 de mii de candidați s-au înscris la Bac.

Examenul de Bacalaureat 2018 ia startul astăzi cu proba orală la limba română. Aproape 150 de mii de candidați s-au înscris la Bac.

Primul examen la Bacalaureat 2018 este proba orală la limba română, care începe fix în prima zi după terminarea vacanței.

Bacalaureat 2018: proba orală la limba română

Proba orală la română are loc pe 12 și 13 februarie și este obligatorie pentru toți cei aproape 150 de mii de candidați.

Pe acelaşi subiect

La proba de română de la Bac 2018, candidații au la dispoziție 15 minute pentru a rezolva subiectele din biletul de examen. Apoi, în fața comisiei, ei trebuie să dea răspunsurile în aproximativ 10-15 minute. Un model de subiecte a fost postat pe edu.ro de Ministerul Educației.

Model de subiect română oral la Bacalaureat 2018

La finalul probei de limba română, candidații primesc calificative, care sunt înscrise într-un certificat de atestare a nivelului de competență lingvistică.

Calendarul probelor orale de la Bacalaureat 2018

Probele orale la examenul de Bac 2018 se desfășoară pe durata a 10 zile. Sunt 3 probe, plus cea în limba maternă, destinată candidaților care au absolvit un liceu într-o limbă a minorităților.

  • 12-13 februarie: proba orală la limba română
  • 14-15 februarie: proba orală la limba maternă
  • 16, 19-20 februarie: proba orală de competențe digitale
  • 21-22 februarie: proba orală la limba străină

Bac 2018: Modele de subiecte la probele orale

Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte pentru probele orale de la Bacalaureat încă din noiembrie anul trecut.

Ce urmează după probele orale de la Bacalaureat 2018

Conform Calendarului la Bacalaureat 2018, după probele orale, elevii au un nou test în luna următoare. Astfel, în perioada 19-22 martie va avea loc simularea la Bac, care va fi atât pentru elevii din clasa a 12-a, cât și pentru cei din clasa a 11-a.

Pe 25 mai, elevii de clasa a 12-a termină școala, iar după fix o lună intră în examene la probele scrise.

Calendarul probelor scrise la Bac a fost, de asemenea, anunțat de Ministerul Educației.

Rezultatele la Bacalaureat 2018 vor fi anunțate pe 4 iulie, iar cele finale sunt disponibile pe 9 iulie, după contestații.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Bacalaureat 2018 începe cu proba orală la limba română