Antena Meniu Search
x

Bacalaureatul, un fleac pentru adulti

Pe vremea noastra se facea carte, spun cei mai in varsta. Iar tinerii de azi, zambesc. Totusi, practica le da dreaptate. Adultii care au terminat 12 clase, acum doua decenii, ar trece fluierind de proba orala la limba romana de la BAC.

Vezi și

Se descurca de zeci de ori mai bine in fata subiectelor date anul acesta fata de pustii care abia au terminat liceul. Dovada - intr-un experiment facut de reporterii Observator.

Asa incepe proba orala de limba romana de la Bacalaureat. Elevii primesc un text pe care trebuie sa-l citeasca la prima vedere. Apoi, raspund la trei intrebari.

Cand discutia avanseaza si liceenii sunt pusi sa spuna ce tip de text au citit, lucrurile devin mai complicate ca temele de cercetare in laboratoarele NASA.

In urma probei orale, elevii nu mai primesc note, ci calificative. De la nivel mediu, la experimentat. Dupa zeci de ani de cand si-au sustinut examenul national, adultii castiga detasat in fata tinerilor.

Astazi, a fost ultima zi de verificare orala a limbii romane. De luni, elevii intra la proba de utilizare a calculatorului. Mai greu va fi la probele scrise, unde elevii trebuie sa isi convinga profesorii doar din condei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Bacalaureatul, un fleac pentru adulti