Antena Meniu Search
x

Video "Bani cheltuiţi degeaba". Decizii de impunere expediate la peste două luni după ce oamenii din Târgu Jiu îşi plătiseră impozitele. Costurile sunt colosale

Situaţie incredibilă în Târgu Jiu. Deşi şi-au plătit taxele şi impozitele la începutul anului, zeci de mii de locuitori s-au trezit cu decizii de impunere la cutia poştală. Şi asta pentru că plicurile au ajuns cu o întârziere de aproape 3 luni. Culmea, şi explicaţia este halucinantă. Totul s-ar fi întâmplat pentru că nu ar fi fost bani pentru distribuirea lor. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 22.04.2022, 17:45

Vezi și

Peste 60.000 de locuitori din Târgu Jiu au aflat cu o întârziere de aproape trei luni cât au de plată către stat. Deşi Direcţia de Taxe şi Impozite Locale a redactat deciziile de impunere în februarie, acestea au ajuns la oameni abia în mijlocul lui aprilie.

Culmea este însă că scrisorile au fost expediate chiar şi la cei care deja plătiseră taxele, la momentul la care acestea au fost redactate. 

ReporterCând a fost redactată această decizie?

Cetăţean: Pe 16.02 şi a ajuns după 2 luni. Am plătit la începutul lunii, în ianuarie. Ar trebui să verifice persoanele care au plătit, să nu mai trimită hârti aiurea. Bani cheltuiţi degeaba. 

Pe acelaşi subiect

Marinela Strâmbulescu: Pe 25 ianuarie, eu mi-am plătit impozitele, eu personal. În data de 16 februarie mi s-a redactat această decizie de impunere, ca şi când nu le-aş fi plătit, iar în data de 5 aprilie am primit, dar prin Poşta Română, aceste decizii de impunere. 

Primăria nu a avut bani pentru expedierea plicurilor

Pentru toată această harababură birocratică există o explicaţie halucinantă. Primăria nu a avut bani să pună plicurile la poştă mai devreme.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Neavând un buget validat în totalitate decât la sfârşitul lunii februarie, procedura de licitaţie pentru toate serviciile pe care trebuia să le contractăm cu o societate care să poată distribui aceste plicuri s-a făcut extrem de târziu. 

Viorel Popescu, şef serviciu, Direcţia de Taxe şi Impozite Târgu Jiu: În cazul în care aţi achitat aceste debite, nu este nevoie să vă deplasaţi la sediul Direcţiei de Impozite şi Taxe.

Cu alte cuvinte, deciziile au fost trimise degeaba şi cu nişte costuri colosale. Serviciul prin care scrisorile au fost expediate la populaţie costă peste 150.000 de euro.

Marinela Strâmbulescu: Valoarea este una extrordinar de mare, e chiar nesimţită. Similar contract pentru acelaşi tip de serviciu cu Sibiu, unde numărul locuitorilor este mult mai mare, valorile nu trec mai mult de circa 20 - 25 de mii de euro. 

În plus, totul ar fi fost mult mai simplu şi mai ieftin dacă sistemul s-ar digitaliza şi s-ar trimite aceste înştiinţări prin sms sau mail. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » "Bani cheltuiţi degeaba". Decizii de impunere expediate la peste două luni după ce oamenii din Târgu Jiu îşi plătiseră impozitele. Costurile sunt colosale