Antena Meniu Search
x

Bani de la stat pentru gălățenii care adoptă copii din alte județe. Se poate ajunge până la 4.000 de lei de familie

Stimulent financiar de la stat pentru gălățenii care vor să adopte un copil din alt județ. Se poate ajunge până la 4.000 de lei de familie, suma fiind pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare în timpul procedurilor de adopție.  

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 11:27

Bani de la stat pentru gălățenii care adoptă copii din alte județe: "Sperăm să fie cât mai multe solicitări" - Profimedia / imaginie ilustrativă

Potrivit unui proiect al Consiliului Județean Galați, este vorba despre suma de 200 lei/zi/persoană care nu poate fi acordată mai mult de 10 zile din durata procedurii. 

„Este un ajutor pe care îl vor primi persoanele, familiile care adoptă copii din alte județe. Încercăm să impulsionăm adopțiile. Proiectul va fi supus aprobării în ședința de luni a Consiliului Județean. Avem bani pentru așa ceva, sperăm să fie cât mai multe solicitări”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, potrivit Mediafax.

Stimulentul financiar se acordă la finalul procedurii de adopție

Stimulentul se acordă în baza programului oficial de vizite și se plătește la finalul procedurii de adopție. Pentru a beneficia de stimulent, familia care face adopția trebuie să întocmească o cerere către Direcţia de Asistență Socială și Protecţia Copilului.

Cererea trebuie să fie însoțită de dovezile privind cheltuielile făcute cu transportul și cazarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Bani de la stat pentru gălățenii care adoptă copii din alte județe. Se poate ajunge până la 4.000 de lei de familie