Antena Meniu Search
x

Un bărbat crescut la orfelinat a adoptat 5 copii pentru a nu fi separaţi: "Nu voiam să treacă prin ce am trecut eu"

Un bărbat care şi-a petrecut copilăria în centrele de plasament şi a fost separat de fraţii săi a luat decizia emoţionantă de a adopta 5 copii, pentru a-i împiedica să se confrunte cu durerea prin care el însuşi a trecut.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.11.2020, 18:38

  • Tânărul avea 12 ani când el însuşi a fost lăsat într-un centru de plasament.
  • A devenit asistent maternal în decembrie 2018.

Robert Carter, în vârstă de 29 de ani, din Cincinnati, Ohio, este acum tatăl a trei băieţi şi două fetiţe: Marionna în vârstă de 10 ani, Robert Junior în vârstă de 9 ani, Makayla de opt ani, Giovanni în vârstă de 5 ani şi micul Kiontae de doar 4 ani. Adopţia a fost finalizată în data de 30 octombrie.

Bărbatul, proprietarul unui salon de înfrumuseţare, avea doar 12 ani când a fost trimis într-un centru de plasament şi forţat să se despartă de cei opt fraţi ai săi.

Așadar, când a devenit asistent maternal în decembrie 2018 pentru cei trei băieţi, a insistat să reîntregească familia aducând acasă şi cele două surori rămase în plasament.

În momentul în care a primit în grijă şi cele două fetiţe, Robert a decis să finalizeze adopţia pentru toţi cei 5, pentru a se asigura că nu vor mai fi separaţi niciodată.

„Am știut întotdeauna că vreau să adopt pentru că am crescut şi eu în plasament”, a spus Robert.

Tânărul a avut parte de o perioadă dificilă în viaţa sa, mai ales din cauza orientării sale sexuale, dar nu s-a temut niciodată de ideea de a fi părinte, ba mai mult, şi-a dorit întotdeauna să le ofere celorlalţi iubirea de care el nu a avut întocmai parte în copilărie.

„Știam despre sexualitatea mea de la o vârstă fragedă, așa că întotdeauna m-am gândit că va trebui să adopt dacă aș vrea copii” a menţionat Robert, care s-a despărțit de partenerul său Kiontae Gillan în urmă cu trei luni.

În decembrie 2018 i-a luat în grija sa pe Robert Jr., Giovanni și Kiontae, aflând ulterior că au fost separați de surorile lor Marionna și Makayla de mai bine de șase luni. A contactat atunci asistenţii maternali ale fetelor şi au stabilit o dată de întâlnire ca cei mici să aibă şansa de a se revedea, de a se juca împreună.

„Copiii s-au văzut și au început să se îmbrățișeze și să plângă și nu au mai vrut să plece. Acela a fost momentul în care am spus: Bine, atunci voi avea grijă de toţi cinci."

Tânărul a fost adus într-un centru de plasament atunci când cel mai mic frate al său avea doar doi ani şi nu i-a revăzut până la 16 ani.

„Știu durerea de a fi despărțit prea bine și nu aș putea lăsa să li se întâmple asta”, a spus el.

Oamenii și-au exprimat îngrijorarea pentru că ar putea fi un angajament mult prea dificil pentru un bărbat singur şi tânăr, însă a fost apreciat şi admirat de toţi cei cu care a intrat în contact şi care au înţeles că iubirea pe care el o poartă copiilor e mai presus de orice.

„Cei cinci copii ai mei sunt uimitori. Mulți oameni cred că este greu dacă ești singur sau nu ai o casă, dar este mult mai ușor decât şi-ar imagina. Copiii au nevoie de părinți, fie că sunt doi sau unul. După ce a fost finalizată adopţia am plâns. Au fost lacrimi de fericire penru că ştiam că s-a terminat și nu a mai trebuit să-mi fac griji dacă vor fi mutați sau vor mai avea de suferit. M-am trezit a doua zi simțindu-mă ușurat, liniștit și binecuvântat că am acești copii.”

Potrivit Daily Mail, procesul adopţiei a durat mai bine de 6 luni, însă a avut succes, iar acum oamenii care au aflat povestea lui Robert şi a celor 5 copii s-au mobilizat prin donaţii pentru a-i ajuta să cumpere o casă doar a lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un bărbat crescut la orfelinat a adoptat 5 copii pentru a nu fi separaţi: "Nu voiam să treacă prin ce am trecut eu"