Antena Meniu Search
x

Bani în plus pentru apa de ploaie, în Târgu Jiu

Ploaia care pică din cer ne costă. De ceva vreme, taxa meteorică se regăseşte deja în facturile multor români. În judeţul Gorj, noul tarif a stârnit un val de nemulţumiri atât în rândul oamenilor, cât şi al celor care conduc instituţii publice şi s-au trezit că vor plăti sume importante, deşi canalizarea pluvială aproape că nu există. La Târgu Jiu, primăria ameninţă că va contesta această taxă în instanţă.

de Redactia Observator

la 24.10.2020, 14:59

Vezi și
  • Canalizarea din Târgu Jiu nu mai face față, în timpul ploilor torențiale
  • Operatorul de apă va taxa și apa meteorică, primăria merge în instanță
  • Cele mai impotante știri ale zilei sunt la Observator orei 19

Aşa a arătat municipiul Târgu Jiu după ultima ploaie serioasă. Canalizarea nu a făcut faţă cantităţii de apă şi cartiere întregi au fost transformate în adevărate lacuri. În curând, ploile vor veni cu şi mai multe emoţii şi vor cântări mult în factura la apă. Explicaţia: operatorul de apă va începe să taxeze şi apa meteorică.

Pentru apa de ploaie căzută într-un an, Primăria Târgu Jiu ar trebui să plătească 900.000 de lei. Cum nu există canalizare pluvială în tot oraşul, municipalitatea vrea să conteste această taxă în instanţă.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Iau în calcul toată suprafaţa municipiului Târgu Jiu în condiţiile în care, vă spuneam, că nici măcar 10% din apa de ploaie care cade pe suprafaţa Târgu Jiului nu este astăzi preluată de canalizări pluviale

Tariful pentru apa căzută din cer este de 0,95 de lei pe metru cub.

Nicoleta Bărbat, purtătorul de cuvânt al Aparegio: Cantitatea de apă meteorică preluată la canalizarea lunar se calculează prin înmulţirea cantităţii lunare a precipitaţiilor, evident înregistrate la Staţia Meteorologică, cu mărimea suprafeţei deţinute în proprietate sau folosinţă de fiecare utilizator.

Oamenii încă nu s-au obişnuit cu ideea că trebuie să plătească mai mult pentru apa uzată decât pentru cea de la robinete, mai ales că ploile înseamnă pentru mulţi dintre ei şi inundaţii.

Nu se ştie exact de când se va regăsi această taxă în factura oamenilor pentru că, la momentul actual, operatorul de apă strânge informaţii din teren. În primă fază, au fost înştiinţate instituţiile publice şi firmele din întregul judeţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bani în plus pentru apa de ploaie, în Târgu Jiu