Antena Meniu Search
x

Un bărbat s-a ales cu o fractură de tibie, pe o potecă nesigură din Bușteni

Un bărbat de 61 de ani a ajuns la spital după ce a ales să urce pe cont propriu o potecă nesigură, plină cu noroi din Buşteni. Într-o fracţiune de secundă, şi-a stricat concediul - a alunecat şi și-a fracturat tibia. Avea dureri mari, atunci când a fost găsit.

de Redactia Observator

la 30.04.2019, 13:35

Vezi și

Un bărbat de 61 de ani a ajuns la spital după ce a ales să urce pe cont propriu o potecă nesigură, plină cu noroi din Buşteni. Într-o fracţiune de secundă, şi-a stricat concediul - a alunecat şi și-a fracturat tibia. Avea dureri mari, atunci când a fost găsit. Noroc că avea semnal la telefon, aşa i-a chemat pe salvatori. Doar cu ajutorul salvamontiştilor omul a mai putut coborî în siguranţă de acolo.

Omul a ajuns pe mâinile medicilor, la spitalul de Ortopedie din Azuga. Iar astfel de cazuri sunt multe, an de an.

Doar în ultimele 24 de ore, au fost cam 11 apeluri primite de salvamontişti.  O amintim pe o femeie de 31 de ani care a profitat de vremea bună să facă o plimbare prin zona montană din apropiere de chilia Părintelui Arsenie Boca. Asta înseamnă undeva la o altitudine de 1600 de metri, unde evident e şi zăpadă.

Femeia s-a ales cu o entorsă. Tot salvamontiştii au fost cei care au coborât-o în siguranţă de acolo.

Aşa că vă reamintim acum şi sfaturile salvatorilor - printre altele, când porniţi pe traseele montane, ţineţi cont mereu şi de pregătirea fizică pe care o aveţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat s-a ales cu o fractură de tibie, pe o potecă nesigură din Bușteni