Antena Meniu Search
x

Bărbat rănit în revoluţie, rămas fără drepturi

La mai bine de 25 de ani de la revoluţie, după ce a fost împuşcat de trei ori şi operat, un bihorean este nevoit să trăiască din salariul soţiei de 700 de lei pe lună

Vezi și

La mai bine de 25 de ani de la revoluţie, după ce a fost împuşcat de trei ori şi operat, un bihorean este nevoit să trăiască din salariul soţiei de 700 de lei pe lună

Totul pentru că nu şi-a preschimbat certificatul de revoluţionar, iar comisia medicală de la Oradea i-a retras gradul de invaliditate care ar fi trebuit să fie definitiv. Până acum, Marcel şi-a căutat dreptatea la instanţele din Oradea, dar a pierdut. 

O hârtie, o banală hârtie a anulat problemele reale ale bihoreanului şi i-a luat singurele venituri. Indemnizaţia de revoluţionar şi cea de invaliditate.

Povestea tristă a lui Marcel Pop începe în decembrie 89, pe când abia împlinise 20 de ani. Originar din Ceişoara, comuna Ceica, Marcel a ajuns să fie grav rănit în timp ce apăra Televiziunea Naţională, în uniforma de soldat al Armatei Române. A scăpat ca prin minune cu viaţă. Împuşcat de trei ori şi cu mai multe operaţii la activ, omul nu a ajuns însă să-şi preschimbe, aşa cum spune legea, certificatul de revoluţionar.

În lipsa unui certificat actualizat, comisia medicală de la Oradea l-a declarat cu grad de invaliditate zero. Adică apt de muncă. Şi asta chiar dacă pe cel vechi scria clar gradul 3 de invaliditate definitivă.

Aceeaşi comisie l-a găsit în 2013 cu capacitate de muncă redobândită. Adică l-a scos din grad de invaliditate. Omul a ajuns să bată holurile Tribunalului Bihor, Curţii de Apel Oradea şi ale altor instanţe în încercarea de a-şi recupera drepturile câştigate la revoluţie. Dar a pierdut.

Acum, ultima speranţă o are la Bucureşti, unde se va judeca procesul intentat Secretariatului de Stat pentru problemele revoluţionarilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bărbat rănit în revoluţie, rămas fără drepturi