Antena Meniu Search
x

Bătrânii nimănui: "Ne băteau, ne legau de pat şi ne lăsau cu mizerie pe noi!"

Au scăpat din azilurile groazei. Dar nu şi de sentimentul de abandon. Bătrânii care au trăit ca-n lagărele de exterminare în căminele ilegale din Prahova încep să-şi revină treptat, sub îngrijirea medicilor.

Vezi și

Au fost umiliţi, înfometaţi şi bătuţi. Din păcate, în sistemul de stat nu există loc pentru ei.

Iar familiile nu se grăbesc să-i ia acasă. Îngrijitoarea azilurilor şi patroana au fost arestate. Cea din urmă a ajuns la spital de la audieri.

"Voiau numai să-ţi ia banii. Chior, bolnav, bătut cum erai. Te băgau acolo, îţi luau banii, pensia şi nu mai ştiau de tine", spune un bărbat. 

Acest bărbat are doar 59 de ani. Un atac cerebral l-a transformat dintr-un om în putere într-unul de care nu a mai vrut să ştie nimeni. Nici măcar cei dragi.

Pensia lui de fiecare lună intra în buzunarul Corneliei Zidaru, patroana celor două aziluri.

Iadul are reşedinţa la Ploieşti: bătăi, bătrâni legaţi de pat, cu răni grave!

"Mâncarea proastă. Femeile de serviciu ne şi băteau, nu ne schimbau, ne lăsau uzi, cu mizerie, treaba mare pe noi!", este mărturia cutremurătoare a oamenilor. 

Acestea sunt doar primele nereguli găsite de anchetatori în cele două aziluri care funcţionau fără niciun fel fel de aviz. Mâncarea era aruncată pe jos iar cinci dintre bătrâni erau în stare gravă.

O femeie a zăcut atât de mult în pat, fără să fie măcar întoarsă de pe o parte pe alta, încât are corpul plin de răni. Toţi bătrânii sunt acum îngrijiţi de medicii din cinci spitale din Prahova.

Procurorii au reţinut-o pe patroană şi pe una dintre îngrijitoare, pentru sechestrare de persoane după ce au descoperit că două dintre bătrâne au fost legate de pat.

Procurorii au cerut mandate de arestare pentru cele două femei. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au dat două amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru că azilurile nu funcţionau legal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bătrânii nimănui: "Ne băteau, ne legau de pat şi ne lăsau cu mizerie pe noi!"