Antena Meniu Search
x

Video Băutura preferată a românilor se scumpeşte. Vom plăti mai mult pentru fiecare doză sau sticlă de bere cumpărată

Veste proastă pentru români. Suntem unii dintre cei mai mari băutori de bere din Europa, însă vom plăti în curând cu până la 20% mai mult pentru fiecare doză sau sticlă de bere cumpărată. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 21.02.2022, 08:10

Vezi și

Facturile majorate la energie electrică are efecte asupra berii. Potrivit producătorilor, în contextul majorării, în acest an şi preţul la bere s-ar putea scumpi cu 20%. Producătorii spun că sunt nevoiţi să facă acest lucru pentru că au crescut foarte mult costurile de producţie. Materia primă s-a scumpit cu aproximativ 30% şi au crescut cu 50% facturile pentru energia electrică.

Cei mai mulţi români consumă bere blondă. Anul trecut însă a crescut cu 37% şi cantitatea de bere fără alcool cumpărată. Berea la PET e pe primul loc la consum, urmată de berea îmbuteliată în sticle. În topul preferinţelor se afla berea blondă - 94%, 46% - bere la PET, 27% - bere la sticlă, 25% - bere în doze de aluminiu. De asemenea, a crescut consumul de bere fără alcool cu 37%, iar scăderea s-a înregistrat la consumul de specialităţi de bere, 45%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Băutura preferată a românilor se scumpeşte. Vom plăti mai mult pentru fiecare doză sau sticlă de bere cumpărată