Antena Meniu Search
x

Se scumpeşte berea! Anunţul făcut de al treilea cel mai mare producător din lume îi sperie pe români, care beau în medie peste 100 de litri de bere pe an

Producătorul danez de bere Carlsberg va creşte preţurile berii pentru a compensa creşterea costurilor materiilor prime, ceea ce i-ar putea afecta vânzările în acest an, transmite News.ro.

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 18:13

Vezi și

Al treilea mare producător de bere din lume a raportat vineri vânzări mai bune decât prognoza pentru trimestrul al patrulea, dar a spus că se aşteaptă ca creşterea organică a profitului operaţional din acest an să fie sub nivelul de anul trecut.

"Costurile semnificativ mai mari ale materiilor prime şi impactul continuu al Covid-19 vor crea dificultăţi în 2022", a spus directorul executiv Cees 't Hart.

Costurile pe hectolitru au crescut cu 10-12% anul trecut, din cauza preţurilor mai mari ale mărfurilor şi transportului, a spus el, adăugând că compania îşi propune să compenseze costurile crescute prin creşterea preţurilor, deşi acest lucru ar putea avea "un impact negativ asupra consumului de bere".

Carlsberg se aşteaptă ca profitul organic din exploatare să crească cu 0-7% în 2022, comparativ cu 12,5% anul trecut.

"Ne uităm la o situaţie diferită în acest an şi, prin urmare, avem un interval larg al previziunilor financiare", a spus CEO-ul.

România se află pe locul 3 în Europa la consumul de bere

Iarna e ca vara când vine vorba de bere, în România. Aşa am ajuns pe locul trei în Europa la consum, după cehi şi austrieci. Pasionaţii nu renunţă la bere nici la masa de sărbători, iar cunoscătorii o beau fiartă, adaptată la sezon.

Românii, fruntaşi în UE la consumul de alcool şi la cele mai mici preţuri la băutură

Ne-am înecat amarul în pahar în ultimul an. Doar că bem mult şi ieftin. Şi nu doar că suntem printre primii la consumul de alcool din Uniunea Europeană, dar avem şi cele mai mici preţuri la băutură. Şi dacă e ieftin, atunci se cumpără mult. Iar în ultimul an, consumul a crescut alarmant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Se scumpeşte berea! Anunţul făcut de al treilea cel mai mare producător din lume îi sperie pe români, care beau în medie peste 100 de litri de bere pe an