Antena Meniu Search
x

Bebeluş născut prematur la Botoşani, diagnosticat cu Covid-19

Situaţie delicată pentru medicii in Botoşani. Un bebeluş născut prematur a fost diagnosticat cu COVID-19. Şi mama copilului a fost depistată pozitiv.

de Monica Palade

la 09.03.2021, 14:30

Vezi și

Bebeluşul a venit pe lume la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani. Mama copilului, o tânără de 22 de ani, a fost confirmată cu coronavirus când s-a prezentat la maternitate cu sarcina în 30 de săptămâni. 

Bebeluşul, intubat la terapie intensivă

„S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă.

Bebeluşul cu probleme de respiraţie a fost transferat, luni, la Maternitatea din Suceava şi se află la Secţia de terapie intensivă. 

Primul copil născut cu Covid în România

În vara anului trecut, în România, se năştea primul bebeluş infectat cu noul coronavirus. Micuţul s-a născut la Maternitatea din Sibiu în data de 11 iunie, iar primul test a ieşit pozitiv pentru coronavirus, mama sa, o femeie de 26 de ani, fiind, de asemenea, bolnavă. Medicii au declarat că naşterea a decurs bine, nu au fost probleme, iar copilul şi mama sa sunt internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Ulterior, al doilea test al bebeluşului a ieşit negativ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bebeluş născut prematur la Botoşani, diagnosticat cu Covid-19