Antena Meniu Search
x

Video Bebeluși uciși de nosocomiale, spital anchetat după trei ani

Iar situaţia de la Timişoara nu este singulară, din păcate. La Iaşi, după trei ani de la moartea a doi bebeluşi infectaţi cu o bacterie intraspitalicească în secţia de neonatologie a celei mai mari maternităţi din Moldova, spitalul a fost în sfârşit pus sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 01.04.2021, 20:05

Vezi și

Potrivit procurorilor care se ocupă de caz, totul s-a prelungit atât de mult pentru că atunci când sunt suspectate posibile culpe medicale sunt solicitate mai multe expertize medicale, dar şi opinii ale specialiştilor şi toate acestea durează. 

Încă de la începutul anchetei, încă din 2017, reprezentanţii celei mai mari maternităţi din zona Moldovei spuneau că nu au putut să facă izolarea bebeluşilor infectaţi pentru că era supraagolmetată secţia şi tot timpul au dat vina pentru decesul celor doi copii pe faptul că s-au născut prematur. 

S-au născut prematur

Petru şi Pavel au venit pe lume la sfârşitul lunii iunie, la spitalul din Suceava. S-au născut prematur, cu probleme grave de sănătate. Au stat aproape două luni în incubator, fără să dea semne de ameliorare. Medicii de aici au suspectat că au o boală genetică rară.

Pe acelaşi subiect

Bebeluşii au fost transferaţi pentru investigaţii la spitalul pentru copii Sfânta Maria din Iaşi. Aici, timp de două săptămâni, li s-au făcut mai multe analize.

Însă starea lor continua să se agraveze. Aveau şi tulburări de nutriţie şi au fost duşi la o secţie pentru distrofici. După o lună însă, gemenii au fost mutaţi iar la Pediatrie.

Părinţii susţin că au luat un virus de aici şi îi acuză pe medici că i-au ţinut pe bebeluşi într-un salon unde erau şi alţi copii bolnavi, deşi aveau imunitatea scăzută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Bebeluși uciși de nosocomiale, spital anchetat după trei ani