Antena Meniu Search
x

Benzina la indemana e mai scumpa

Plinul e mai putin plin daca esti comod! Benzinarii profita de pe urma celor care nu vor sa se abata de la drum, si mai pun cativa bani la fiecare litru cumparat la drumul mare

Vezi și

Cand vine vorba de pretul benzinei, toti soferii spun ca e prea scumpa. Exista insa locuri unde pretul este mai mic, numai sa stii unde. La intersectia bulevardului Mihai Bravu cu Cheiul Dambovitei soferii bucuresteni gasesc cea mai ieftina benzina. In nu mai putin de patru benzinarii pretul este de 5 lei si 81 de bani pentru bezina normala. Cei mai multi clienti stiu ca acolo platesc mai putin pentru litrul de benzina.

Pentru ca in zona sunt multe benzinarii, pretul este mai scazut aici. Chiar si producatorii care tin la pret, au scazut in zona Mihai Bravu pretul cu trei bani. Situatia se schimba la iesirile din oras, unde soferii se grabesc sa faca plinul. De exemplu pe drumul de munte, in Baneasa, acelasi sortiment costa cu sase bani mai mult. In partea cealalta a Bucurestiului pe Bulevardul Liviu Rebreanu, benzina standard e cu 10 bani mai scumpa. Poate ca masinile scumpe s-au mutat pe Litoral sau zona nu mai este atat de cautata, dar in Dorobanti benzina este cu doar patru bani mai scumpa fata de cea din Mihai Bravu. In iarna, diferenta era de 11 bani.

“O statie de benzina amplasata intr-o zona cu flux mare de trafic genereaza cresterea pretului benzinei la statia respectiva”, a explicat George Vulcanescu, analist economic.

Totusi, indiferent de numarul de benzinarii si de amplasamentul acestora, soferii nu au sanse sa vada prea curand carburant cu mult mai ieftin. Fata de anul trecut, in 2013 consumul de combustibil a scazut cu noua la suta, dar preturile nu au suferit modificari notabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Benzina la indemana e mai scumpa