Antena Meniu Search
x

Berea este cea mai sănătoasă băutură alcoolică din lume

Răcoroasă, săţioasă şi bună pentru sănătate. Berea ar putea preveni bolile cardiovasculare sau cancerul, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, arată noi studii în domeniu.

de Redactia Observator

la 30.06.2019, 22:49

Vezi și

Răcoroasă, săţioasă şi bună pentru sănătate. Berea ar putea preveni bolile cardiovasculare sau cancerul, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, arată noi studii în domeniu. Beneficii vin însă doar dacă este consumată cu moderaţie. Veştile cercetătorilor vin la fix pentru românii care-şi sting setea din mijlocul verii cu câte un pahar cu bere blondă, brună, filtrată, sau nu.

Serile de vară petrecute la bere cu prietenii sunt modul ideal de relaxare pentru tot mai mulţi români.

Băutura cu multe fibre, vitamine şi carbohidraţi este pusă de noi studii făcute în România pe primul loc la categoria cea mai sănătoasă băutură alcoolică din lume.

Noile studii mai arată că băutorii de bere care nu exagerează au un risc cu până la 60% mai mic de a face infarct miocardic decât cei care nu beau niciodată. 

Pe acelaşi subiect

Benefiicile berii sunt evidente doar în cazul unui consum moderat. Concret, femeile pot bea un pahar pe zi, iar bărbaţii pot dubla cantitate. Dar, atenţie, paharul nu trebuie să depăşească 330 de mililitri. 

De dragul acestei băuturi, un fost fotbalist din Târgu Mureş a lăsat terenul ca să-şi urmeze visul de a avea propria fabrică de bere artizanală. 

Călin urmăreşte atent fiecare etapă de producţie ca să fie sigur că berea făcută de el este de cea mai bună calitate. 

În 2018, România a fost pe locul şapte în topul european al consumului de bere: în medie, fiecare român a băut 85 de litri într-un an.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Berea este cea mai sănătoasă băutură alcoolică din lume