Antena Meniu Search
x

Vacanța în Mamaia e mai scumpă decât în Grecia, deiferenţe fiind şi de 1.000 de euro

Marea Neagră este o întindere de apă pe litoralul bulgăresc, turcesc şi, bineînţeles, românesc. Însă preţurile şi condiţiile oferite turiştilor sunt cele care fac diferenţa. Mai exact, concediile în străinătate sunt de două ori mai ieftine faţă de cele din Mamaia, la hotelurile de cinci stele.

de Redactia Observator

la 30.06.2019, 22:15

Vezi și

Marea Neagră este o întindere de apă pe litoralul bulgăresc, turcesc şi, bineînţeles, românesc. Însă preţurile şi condiţiile oferite turiştilor sunt cele care fac diferenţa. Mai exact, concediile în străinătate sunt de două ori mai ieftine faţă de cele din Mamaia, la hotelurile de cinci stele. Voucherele de vacanţă îi determină pe mulţi români să aleagă însă în continuare sejururile la noi.

Cu sute de mii de euro investiţi în modernizare, Mamaia reuşeşte să atragă şi în acest sezon cei mai mulţi turişti de pe întreg litoralul românesc. Aici însă şi preţurile sunt considerabil mai mari, ba chiar le depăşesc pe cele din străinătate. 

În aceste zile, în staţiunea Mamaia, sunt zeci de mii de turişti. Oameni care au plătit pentru vacanţa lor sute, poate chiar mii de euro. Încercăm să vedem care sunt cele mai multe oferte, pe ce se duc cei mai mulţi bani şi ce includ aceste tarife. 

În plin sezon estival, cazarea cu mic dejun şi cină, pentru doi adulţi, costă dublu faţă de o vacanţă în Bulgaria sau chiar Grecia: "Cam 2300, 2400 de euro o vacanţă de şapte nopţi."

Pe acelaşi subiect

Liliana Cojocaru, manager agenție turism: "Din Constanţa mai sunt 150 de kilometri până la Nisipurile de Aur şi acolo, pentru o săptămână, la un hotel de cinci stele de lanţ, o familie compusă din două persoane cu all inclusive, adică toate mesele, toate băuturile incluse, ne-ar costa în acest moment 1215 euro."

Chiar şi în Grecia, o vacanţă de şapte nopţi, la un hotel de cinci stele cu all inclusive, pentru doi adulţi, este cu aproape 1.000 de euro mai ieftină decât la noi. În nordul staţiunii Mamaia, la un apartament de lux, banii ne-ar ajunge doar pentru cinci nopţi. 

Pentru a economisi bani, mulţi români şi-au luat cazarea cu mai bine de jumătate de an înainte. 

În weekenduri, preţurile pe litoralul românesc cresc din nou. Sunt cu 10% mai mari decât în timpul săptămânii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vacanța în Mamaia e mai scumpă decât în Grecia, deiferenţe fiind şi de 1.000 de euro