Antena Meniu Search
x

Video Bilanţ negru pe şosele: La fiecare opt minute, un copil moare într-un accident. Sfaturi utile părinţilor pentru a evita o tragedie

La fiecare opt minute, în întreaga lume, un copil îşi pierde viaţa în urma unui accident rutier. Iar România este fruntaşă când vine vorba de copii ucişi sau răniţi în accidente auto. De mai bine de 10 ani, ţara noastră ocupă primul loc în acest clasament tragic. În fiecare an, mai bine de o sută de copii mor din cauza imprudenţei şi a lipsei de educaţie rutieră.

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 08:32

Vezi și

Accidentele rutiere reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze de deces în rândul copiilor mai mici de 12 ani. Statisticile ar putea fi schimbate dacă părinţii ar cunoaşte mai bine regulile de siguranţă auto atunci când îi urcă pe cei mici în maşină.

Alice Dona Mitu, Fondator Siguranţă Auto Copii: Neutilizarea scaunelor auto. Este principala greşeală pe care părinţii de România o fac. Din neştiinţă, din necunoştere  sau din nepăsare.

Ultilizarea corectă a scaunelor auto pentru copii reduce riscul de deces cu 80 la sută. Iar riscul de rănire gravă scade cu 90 la sută. O fundaţie încearcă acum să-i înveţe pe părinţi cum să asigure siguranţa copiilor fie în maşină, fie pe stradă.

Alice Dona Mitu, Fondator Siguranţă Auto Copii: Tot mai mulţi vin către noi cu rugămintea de a aduce informaţia şi de a-i ajuta să îi înveţe pe copii şi să stea în scaun şi să traverseze sau să folosească corect  bicicleta, trotineta, pe drumurile publice. 

Pe acelaşi subiect

Lipsa educaţiei rutiere poate ucide

Cei mici pot învăţa cum să se comporte în trafic şi cu ajutorul cărţilor interactive.

Ana Maria Ivan, scriitor: E foarte important ca copiii să ştie ce e un semafor, ce este zebra, că nu este doar un animal de la zoo. Punând toate aceste reguli într-o manieră simpatică şi pe înţelesul vârstei lor, cred eu că reuşesc să îi facă pietoni care să respecte legea şi niciodată să nu fie în pericol.

Anual, în România mor 120 de copii, iar peste 450 sunt răniţi grav în urma accidentelor rutiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Bilanţ negru pe şosele: La fiecare opt minute, un copil moare într-un accident. Sfaturi utile părinţilor pentru a evita o tragedie