Antena Meniu Search
x

Studiu: Biserica alungă depresia. Cei peste 50 ani, mai fericiţi după rugăciuni

Depresia trece cu o vizită la biserică. Este concluzia unui studiu recent. Persoanele peste 50 de ani, în special, consideră că rugăciunile către Dumnezeu îi fac mai fericiţi.

Vezi și

Depresia trece cu o vizită la biserică. Este concluzia unui studiu recent. Persoanele peste 50 de ani, în special, consideră că rugăciunile către Dumnezeu îi fac mai fericiţi.

Cercetatorii confirmă spusele lor. Mersul la biserică, sinagogă sau moschee este singura activitate care îi scapă cu adevărat de supărări, arată un studiu făcut pe 9 mii de persoane peste 50 de ani din toată Europa.

O rugăciune spusă în faţa altarului este şi soluţia împotriva depresiei.

Petronela NECHITA, medic primar psihiatr: La pacienţii cu depresie credinţa este foarte importantă pentru că ei cred că Dumnezeu o să-i ajute să depăşească boala. Şi în felul ăsta îşi comută şi atenţia de la propria persoană şi pot să depăşească altfel o boală 

Constantin Sturzu, Mitropolia Moldovei și Bucovinei: Deja, cumva, te cercetează şi gândul morţii, te gândeşti că mai ai puţin de trăit şi îţi pui problema de ce va fi dincolo. Şi evident că Biserica şi Dumnezeu le oferă acest răspuns 

Acelaşi studiu a mai arătat şi că cea mai dăunătoare activitate pentru vârstnici este de departe politica. Asta deşi iniţial, când se înscriu într-un partid politic, oamenii tind să se simtă fericiţi, pe termen lung sunt copleşiţi de sarcinile pe care le au de îndeplinit şi astfel sunt mai predispuşi depresiei. 

Peste 350 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie sau de alte tulburări mintale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Studiu: Biserica alungă depresia. Cei peste 50 ani, mai fericiţi după rugăciuni