Antena Meniu Search
x

Biserica de la Moșuni, neîncăpătoare pe vremea cand slujea preotul Cristian Pomohaci, este acum aproape pustie!

Vezi și

De când Cristian Pomohaci a fost caterisit, puţini credincioşi mai participă la slujbă. Şi aceia sunt doar localnici. Nimeni nu mai vine din alt judeţ să asculte predici în Moşuni. Oricum, nici oamenii din sat nu se mai înghesuie să dea pe la biserică. La slujba de azi, ţinută de un preot trimis de la Tg. Mureş, n-au asistat mai mult de 20 de credincioşi.

În biserica din Moşuni, numeri enoriaşii veniţi la slujbă pe degete.

Eu am venit pentru ca trebuie sa-mi botez copilul in august. Sunt din sat. A fost o slujba frumoasă, dar nu e ce a fost pana acum, spune o enoriaşă.

Femeia, care a venit din Germania, acolo unde locuieşte acum, în localiatea natală, e foarte supărată.

Îmi pare rău pt părintele, îmi pare rău pentru satul nostru, am ajuns de rusinea lumii, adaugă ea.

Moșuni, cătunul din comuna Miercurea Nirajului, din Mureș, a ajuns pe buzele tuturor după ce preotul Cristian Pomohaci a fost acuzat, pe baza unei înregistrări audio, că ar fi corupt un minor.

Femeia spune că după ce fostul preot a fost caterisit, cei care au grijă acum de biserică se ceartă pentru orice. Chiar şi pe florile din curtea lăcaşului de cult.

Oamenii din Moşuni cred în continuare că Pomohaci este nevinovat.

Faţă de noi a fost foarte cumsecade, o ars biserica la Veţa, o reconstruit-o, nu a cerut de la nimeni nimic. Nu am efectiv ce spune, conchide femeia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Biserica de la Moșuni, neîncăpătoare pe vremea cand slujea preotul Cristian Pomohaci, este acum aproape pustie!