Antena Meniu Search
x

Biserică din Constanţa, vândută de ANAF cu tot cu terenul pe care a fost construită

O biserică din judeţul Constanţa a fost vândută, după ce terenul pe care aceasta se afla a fost scos la licitaţie de ANAF. Lăcaşul de cult era locul în care un preot nerecunoscut de Arhiepiscopie îşi ţinea slujbele. Biserica se află acum în proprietatea unui constănţean care a plătit peste 300 de mii de lei.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.03.2021, 09:46

Vezi și
  • Biserica şi terenul au fost vândute cu circa 330.000 de lei.
  • Biserica vândută de ANAF fusese ridicată de o avocată.

Un constănţean a devenit fericitul posesor al unui teren în apropiere de oraş. Şi al unei biserici... Pământul, cu tot cu lăcaşul de cult, a fost confiscat de ANAF pentru datorii neplătite şi vândut la licitaţie pentru aproape 330 de mii de lei.

Iniţial, mânăstirea a fost construită de către o avocată care a revendicat întreg profitul. Arhiepiscopia Tomisului a refuzat acest lucru şi şi-a retras oamenii, iar slujbele erau ţinute de către un preot caterisit.

Noul proprietar al bisericii nu ştie dacă o dărâmă sau nu

Eugen Tănăsescu, Arhiepiscopia Tomisului: Acea clădire nu a fost sfinţită, n-a intrat în patrimoniul Bisericii Ortodoxe, a fost o tentativă de a se face o mânăstire, nu s-a reuşit şi prin urmare vorbim de o clădire într-un câmp care n-are niciun rost. 

Chiar şi aşa, preotul nerecunoscut şi mai mulţi călugări au ţinut aici slujbe. 

Eugen Tănăsescu, Arhiepiscopia Tomisului: A fost acuzat de indisciplină bisericească, neascultare, plus practici neliturgice. Din păcate, dânsul a avut şi practici intime neconforme cu învăţătura bisericească.

Vestea că biserica a fost vândută nu e privită cu ochi buni de credincioşi: "Nu ne mai miră nimic. Toate lucrurile merg invers decât ar trebui să meargă".

Încă nu se ştie dacă noul propietar va dărâma sau nu biserica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Biserică din Constanţa, vândută de ANAF cu tot cu terenul pe care a fost construită