Meniu
Search
x

Biserică din Constanţa, vândută de ANAF cu tot cu terenul pe care a fost construită

O biserică din judeţul Constanţa a fost vândută, după ce terenul pe care aceasta se afla a fost scos la licitaţie de ANAF. Lăcaşul de cult era locul în care un preot nerecunoscut de Arhiepiscopie îşi ţinea slujbele. Biserica se află acum în proprietatea unui constănţean care a plătit peste 300 de mii de lei.

De Andreea Filip la 05.03.2021, 09:46
Vezi și
  • Biserica şi terenul au fost vândute cu circa 330.000 de lei.
  • Biserica vândută de ANAF fusese ridicată de o avocată.

Un constănţean a devenit fericitul posesor al unui teren în apropiere de oraş. Şi al unei biserici... Pământul, cu tot cu lăcaşul de cult, a fost confiscat de ANAF pentru datorii neplătite şi vândut la licitaţie pentru aproape 330 de mii de lei.

Iniţial, mânăstirea a fost construită de către o avocată care a revendicat întreg profitul. Arhiepiscopia Tomisului a refuzat acest lucru şi şi-a retras oamenii, iar slujbele erau ţinute de către un preot caterisit.

Noul proprietar al bisericii nu ştie dacă o dărâmă sau nu

Eugen Tănăsescu, Arhiepiscopia Tomisului: Acea clădire nu a fost sfinţită, n-a intrat în patrimoniul Bisericii Ortodoxe, a fost o tentativă de a se face o mânăstire, nu s-a reuşit şi prin urmare vorbim de o clădire într-un câmp care n-are niciun rost. 

Chiar şi aşa, preotul nerecunoscut şi mai mulţi călugări au ţinut aici slujbe. 

Eugen Tănăsescu, Arhiepiscopia Tomisului: A fost acuzat de indisciplină bisericească, neascultare, plus practici neliturgice. Din păcate, dânsul a avut şi practici intime neconforme cu învăţătura bisericească.

Vestea că biserica a fost vândută nu e privită cu ochi buni de credincioşi: "Nu ne mai miră nimic. Toate lucrurile merg invers decât ar trebui să meargă".

Încă nu se ştie dacă noul propietar va dărâma sau nu biserica.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Biserică din Constanţa, vândută de ANAF cu tot cu terenul pe care a fost construită

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022