Antena Meniu Search
x

ANAF vrea să vândă pe site-urile de comerț online bunurile confiscate

Premieră în România! Fiscul ia în calcul noi metode pentru a vinde bunurile pe care le-a confiscat în cazuri penale. De la terenuri, locuinţe, electronice şi autoturisme, până la obiecte de artă - toate ar putea fi găsite pe site-urile de vânzări pe care le accesăm zilnic.

Vezi și

Premieră în România! Fiscul ia în calcul noi metode pentru a vinde bunurile pe care le-a confiscat în cazuri penale. De la terenuri, locuinţe, electronice şi autoturisme, până la obiecte de artă - toate ar putea fi găsite pe site-urile de vânzări pe care le accesăm zilnic, dar şi la agenţii sau case de licitaţii. Iniţiativa se discută la ministerul de Finanţe, pentru ca astfel de anunţuri să ajungă la cât mai mulţi români.

În prezent, cine este interesat de un bun scos la vânzare de ANAF trebuie să aibă multă răbdare. Variantele sunt limitate. Licitaţiile se afişează pe site-ul instituţiei, pe pagina de Facebook sau la avizier, dar anunţurile nu sunt întotdeauna vizibile.

Surse din interiorul ministerului de Finanţe ne-au confirmat faptul că statul vrea să găsească cât mai multe pârghii pentru a vinde bunurile confiscate, aşa că va încheia protocoale cu site-urile de vânzări, cu agenţiile imobiliare, dar şi cu brokerii din domeniul bursier. Tranzacţiile vor fi astfel cât mai vizibile.

Dar şi la pierderea unor sume uriaşe, pe care statul le-ar putea recupera mult mai rapid.

Bunurile vor fi vândute, potrivit noilor proceduri, la valoarea pieţei şi nu vor mai fi subevaluate, aşa cum se întâmplă acum.

Anul trecut, ANAF a strâns peste 21 de milioane de lei din valorificarea sumelor și bunurilor confiscate şi aproape 230 de milioane de lei din executările silite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri economice » ANAF vrea să vândă pe site-urile de comerț online bunurile confiscate