Antena Meniu Search
x

Biserica Ortodoxă Română își face cartier rezidențial în Capitală

Vezi și

Biserica Ortodoxă Română se lansează în afaceri cu imobiliare. Patriarhia vrea să construiască un cartier rezidenţial în Bucureşti, pe un teren de cinci mii de metri pătraţi. Acolo ar urma să ridice blocuri de 8 etaje, deşi mai multe voci critică demersul şi spun că banii ar fi trebuit investiţi pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

În cererea depusă la Primăria Capitalei, Patriarhia Română cere schimbarea PUZ-ului pe un teren aflat în sectorul 1. Blocuri înalte cu 8 etaje ar urma să fie ridicate pe un teren de 5.000 de metri pătraţi, de pe strada Pajurei.  

Într-un comunicat oficial, reprezentanţii Patriarhiei spun că solicitarea lor a fost înţeleasă greşit de membrii comisiei de urbanism din cadrul Primăriei: "Scopul este acela de a se ajunge la o valoare corectă a terenului, pentru o eventuală vânzare a acestui teren, exclusiv în scopul de a organiza şi susține activitățile social-filantropice şi culturale ale centrelor Patriarhiei Române din Bucureşti şi Ilfov. Dacă pe acel teren va fi construit un imobil, acesta nu va aparține Patriarhiei Române."

Indiferent de cine şi ce va construi pe terenul pe care acum se află doar câteva magazii, locatarii din zonă spun că accesul către noua clădire va fi extrem de dificil. Mai ales că strada de acces are doar 6 metri şi trotuar pe o singură parte. 

Terenul pentru care Patriarhia Română cere noul plan urbanistic zonal a fost cumpărat în 2006, iar pe o parte din el a fost construit aşezământul social Justinian Patriarhul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Biserica Ortodoxă Română își face cartier rezidențial în Capitală