Antena Meniu Search
x

Video Blocurile gri ale Capitalei prind culoare în mâinile artiştilor stradali: "Arată cu mult mai bine decât un perete gol"

Blocuri gri ale Capitalei şi centrale industriale au prins culoare în mâinile artiştilor stradali la primul festival de street art al Bucureştiului. Dacă în prima fază a lucrărilor, locuitorii sunt intrigaţi, când operele sunt gata, toţi sunt încântaţi. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 16.10.2022, 20:38

Vezi și

Pereţii blocurilor gri ai Capitalei şi alte clădiri terne s-au transformat în şevalet pentru 20 de artişti stradali. 

Liviu Zorilă, fondator asociaţia E.D.I.T.:  Am pictat 1.500 de mp de centrale termice şi ganguri din Sectorul 2.

Blocurile gri au prins culoare

Acest artist grafic a venit din Timişoara pentru a desena un punct termic din Bucureşti. 

Pe acelaşi subiect

Lux, artist grafic: Arta stradală presupune să lucrezi în văzul tuturor, să te confrunţi cu oameni care la început nu acceptă, dar presupune şi satisfacţia faptului că atunci când lucrarea se apropie de final oamenii incep să aprecieze si să se deschidă către fenomenul ăsta.

Bucureştean: Dacă mă uit la geam si o sa fie frig in casă si văd culorile astea, eu stiu, poate mă înseninează. 

De cele mai multe ori, arta stradală presupune şi pericole pentru cei care pictează la zeci de metri înălţime.

Cage, manager Sweet Damage Crew: Lucrăm pe schelă, ori că lucrăm pe lifturi mecanice, nacele, în toate condiţiile de siguranţă. E nevoie de talent şi curaj. Când te ridici deja la nişte metri înăltime devine mult mai complicată situaţia.

Cage şi echipa lui au pictat şi un pod peste canalul Dunăre - Marea Neagră. O lucrare de 5.500 de metri pătraţi, o muncă de două luni. 

Cage, manager Sweet Damage Crew: Au fost niste cantităţi impresionante de materiale, niste cantităţi impresionante de schele, nacele, macarale, containere, vopsea multă, oameni multi. S-a lucrat in schimburi in ture. Au fost vreo 15 oameni implicaţi în tot proiectul respectiv. 

În Capitală însă, astfel de picturi stradale devin din ce în ce mai rare din cauza costurilor de realizare. 

Andreea Milea, reporter Observator: O săptămână a durat realizarea acestui calcan. Preţurile pentru picturile stradale încep de la 100 de euro pe metru pătrat iar în acest caz costurile au ajuns la aproape 10.000 de euro. 

În plus, e nevoie de aprobări.

Liviu Zorilă, fondator asociaţia E.D.I.T.: E nevoie de foarte multe avize, avize de la primărie, de la asoc de locatari, de la administratie. Durează undeva la 2-3 luni.

Rezultatul însă le ia ochii trecătorilor. 

Bucureştean: Este prima dată când o văd. Arată minunat. Pare că au muncit mult pentru asta. Îmi place că este ilustrată o femeie. Arată cu mult mai bine decât un perete gol. Aduce un plus comunităţii şi celor care locuiesc în zonă. Cred că este fantastic. 

Artiştii au misiunea de a colora şi peretele unui mall din Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Blocurile gri ale Capitalei prind culoare în mâinile artiştilor stradali: "Arată cu mult mai bine decât un perete gol"