Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, dă vina pe presă în criza vaccinurilor. Peste 8.000 de cazuri de rujeolă în toată ţara

32 de copii morţi, peste opt mii de îmbolnăviri şi doar cinci vinovaţi. La peste un an de la izbucnirea celei mai grave epidemii de rujeolă din România, ministrul Sănătăţii confirmă criza, dar nu şi-o asumă.

Vezi și

32 de copii morţi, peste opt mii de îmbolnăviri şi doar cinci vinovaţi. La peste un an de la izbucnirea celei mai grave epidemii de rujeolă din România, ministrul Sănătăţii confirmă criza, dar nu şi-o asumă.

Luni întregi, părinţi disperaţi au căutat o soluţie pentru imunizarea copiilor lor. Iar ca ei, au fost cu miiile. 32 au pierdut lupta cu boala, care putea fi prevenită şi tratată. În teritoriu, a fost haos mai bine de un an.

Iulian Cristache, preşedintele Asociaţiei Părinţilor:

Pot spune că vorbim de o stare de ipocrizie în acest moment. Când tu, statul român, impui sau obligi toţi părinţii să facă acest vaccin, este normal să-ţi asiguri şi stocurile necesre.

Pe acelaşi subiect

Am avut campanii, dar nu am avut vaccin şi medici. Acum, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, anunţă că a găsit vinovaţii. Iar într-un raport de 13 pagini, la capitolul "ameninţări", notează:

"Goana după audienţe/senzaţional a unor canale de presă, care pot afecta educaţia pro-vaccinare, prin difuzarea de informaţii false, părtinitoare."

Şi totuşi, de luni întregi, echipa Observator cere răspunsuri şi soluţii. La fiecare viaţă pierdută, reporterii Observator au bătut la uşa ministerului.

prof. dr. Doina Pleşca:

Este o lecţie nefericită prin care trecem cu toţii. De la medici, la părinţi, de la organizatori de sănătate la decidenţi. Eu cred că din această lecţie rezultă necesitatea dezvoltării şi implementării unei legislaţii în România.

Cinci şefi de Direcţii de Sănătate Judeţene au fost demişi pe motiv că nu au gestionat criza vaccinurilor. Premierul Mihai Tudose critică raportul lui Bodog.

Mihai Tudose, premierul României:

Faptul că aţi identificat doar 5 vinovaţi, cred că este doar un slab început, ci nu un bun început. Nu trebuia să moară nişte oameni, nişte copii şi noi şi noi să ne luam toţi ca să descoperim că ceva nu merge.

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii:

Da, este adevărat, domnule ministru.

În prezent, avem 8.246 cazuri confimate de rujeolă în toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, dă vina pe presă în criza vaccinurilor. Peste 8.000 de cazuri de rujeolă în toată ţara