Antena Meniu Search
x

Ce înseamnă boicotarea simulării examenului de Evaluare Națională 2018

Simularea examenului de Evaluare Națională 2018 este afectată de un boicot al profesorilor din FSLI, care vizează 1100 de școli.

Simularea examenului de Evaluare Națională ar putea fi amânată în 1100 de școli din cauza boicotului profesorilor - Observator

Simularea examenului de Evaluare Națională 2018 este afectată de un boicot al profesorilor din FSLI, care vizează 1100 de școli. Ce se întâmplă în cazul boicotului?

Potrivit FSLI, 28 de județe și Municipiul București sunt afectate de boicotul cadrelor didactice. Simularea examenului de Evaluare Națională, prevăzută să se desfășoare în perioada 5 – 7 martie, este pusă sub semnul întrebării în cele 1100 de școli.

Ce înseamnă boicotarea simulării examenului de Evaluare Națională 2018

Potrivit FSLI, profesorii care boicotează simularea examenului de Evaluare Națională vor veni la școală luni, pe 5 martie.

Pe acelaşi subiect

Cadrele didactice membre de sindicat vor veni la cursurile obișnuite, dar nu vor participa la simulare.

Astfel, profesorii nu vor intra în clasele unde are loc simularea examenului de Evaluare Națională pentru a da subiectele elevilor și pentru a-i supraveghea.

Sorin Dragne, lider FSLI, a explicat, de altfel, că prin acest protest, simularea nu va avea loc în cele 1100 de școli vizate de boicot.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

FSLI a explicat că protestul are loc pentru că Guvernul și conducerea celor 2 camere ale Parlamentului nu au răspuns la cererile profesorilor.

Dacă acțiunea de boicot va avea loc în cele 28 de județe și Municipiul București, va fi necesară o reprogramare a simulării examenului de Evaluare Națională. În plus, profesorii amenință cu acțiune similară și la simularea examenului de Bacalaureat 2018, care începe pe 19 martie.

Reacția Ministerului Educației la boicotul cadrelor didactice

Ministerul Educației a reacționat cu precauție la comunicatul FSLI. Oficialii ministerului au transmis că urmează să răspundă cu un comunicat, ce va fi dat publicității în cursul zilei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Ce înseamnă boicotarea simulării examenului de Evaluare Națională 2018