Antena Meniu Search
x

Simulare Evaluare Naţională 2018 la limba română. Calendar examene şi modele de subiecte

Luni, 5 martie, conform calendarului evaluării naţionale din 2018, elevii de clasa a VIII-a susţin simularea la Limba şi literatura română.​

Luni, 5 martie, conform calendarului evaluării naţionale din 2018, elevii de clasa a VIII-a susţin simularea la Limba şi literatura română.​

Pentru elevii clasei a VIII-a, Simularea la Evaluarea Naţională are loc, potrivit calendarului publicat de ministerul Educaţiei Naţionale, între 5 - 7 martie 2018.

Proba de Limba şi literatura română va fi susţinută de aproape 180.000 de elevi, aceştia fiind înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

Simulare Evaluare Naţională 2018. Luni are loc proba la limba română

Simulare Evaluare Naţională 2018, calendarul probelor

Calendarul complet al probelor, conform ministerului Educației Naționale:

  • 5 martie - Limba şi literatura română
  • 6 martie - Matematică
  • 7 martie - Limba şi literatura maternă
  • 16 martie - Comunicarea rezultatelor. 

Probele la Simularea Evaluării Naţionale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise fiind de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Simulare Evaluare Naţională 2018. Luni are loc proba la limba română

Potrivit unui ordin al ministerului Educaţiei, rezultatele obținute la Simularea Evaluării Naţionale 2018 clasa VIII sunt analizate la nivelul fiecărei şcoli în care au fost susţinute probele. 

Subiecte simulare Evaluare Naţională 2018

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro

edu.ro anunţă că subiectele pentru simularea la Evaluarea Naţională "sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată".

Corectarea lucrărilor la proba de limba română va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din şcolile unde a fost susţinută simularea.

Simulare Evaluare Naţională 2018. Luni are loc proba la limba română

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. 

Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. 

Subiecte Evaluare Naţională 2018 la limba română

Conținuturile pentru simulare la limba română sunt cele prevăzute în programa pentru Evaluarea națională, aprobată printr-un ordin al ME din 2014.

Modele de subiecte la Evaluarea Naţională 2018
Modele de subiecte la Evaluarea Naţională 2018

Ce este exceptat de la simularea la limba română:

  • procedee de expresivitate artistică în textele studiate (figuri de stil: alegoria)
  • trăsături specifice genului dramatic în opere literare studiate sau în texte la prima vedere - conținuturi asociate competenței specifice 1.1.
  • trăsături ale speciilor literare: romanul, balada populară - conținuturi asociate competenței specifice 1.1.
  • complemente circumstanțiale și propoziții subordonate circumstanțiale corespunzatoare (de loc, de timp, de mod, de cauza, de scop, condițională, concesivă, consecutivă)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Simulare Evaluare Naţională 2018 la limba română. Calendar examene şi modele de subiecte