Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Bombe cu ceas: Obiectele care nu trebuie lăsate sub niciun chip în maşină când este caniculă

Cunoaşteţi în senzaţia de căldură insuportabilă pe care o simţiţi atunci când intraţi în maşină parcată în soare? Habitaclul devine o seră sufocantă în toată regula, iar lucrurile lăsate înăuntru se topesc la propriu. Asta dacă nu cumva devin bombe cu ceas. Ce nu trebuie să lăsăm în maşină când temperaturile ating pragul caniculei? 

de Cristina Oprea

la 07.06.2022 , 08:58

Este nevoie de numai 10 minute pentru ca temperatura într-o maşină parcată la soare să ajungă în jurul valorii de 40 de grade. Anumite produse devin adevărate bombe cu ceas dacă le-aţi lăsat în torpedou sau pe banchetă. 

Medicamentele, produsele cosmetice, loţiunile sau gelul dezinfectant lăsate în bătaia directă a soarelui se degradează rapid. Iar dacă unele îşi pierd din eficienţă, altele se transformă în reale pericole pentru sănătatea noastră. 

Simona Ianoşi, medic dermatolog: Ne pot provoca iritaţii, arsuri, alergii. Deci un risc major pentru piele. Dar există să ştiţi, uneori, o pierdere a eficienţei. Adică să aplicăm un produs care nu mai prezintă nimic din proprietăţile pe care noi le ştiam.

Vezi și

Ce putem face pentru a diminua cât de cât efectele dăunătoare ale soarelui?

Pe acelaşi subiect

Găsim pe eticheta cosmeticelor şi deodorantelor informaţii precise despre temperaturile maxime la care pot fi depozitate sau avertismente, dacă vorbim de produse inflamabile. 

Tania Vîlceanu, ISU Dolj: La temperaturi ridicate, brichetele devin adevărate surse de risc, provocând deteriorarea parbrizului sau a banchetelor. Gelul antibacterian conţine substanţe care la temperaturi ridicate fac ca recipientul să explodeze.

Ce putem face pentru a diminua cât de cât efectele dăunătoare ale soarelui? O folie solară capabilă să sa blocheze razele ultraviolete este o variantă bună. La fel şi parasolarele care vor proteja nu doar bunurile din interiorul maşinii, ci şi elementele de design interor sau banchetele.

Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Bombe cu ceas: Obiectele care nu trebuie lăsate sub niciun chip în maşină când este caniculă