Brânză şi ouă vândute în regim de... caniculă
Pui crud, ţinut direct pe tarabă, brânză la cald şi ouă ţinute în soare. Asta vând comercianţii în pieţe, la temperaturi care trec de 30 de grade. În timp ce ei fac bani, noi ne jucăm sănătatea la ruletă.
Pui crud, ţinut direct pe tarabă, brânză la cald şi ouă ţinute în soare. Asta vând comercianţii în pieţe, la temperaturi care trec de 30 de grade. În timp ce ei fac bani, noi ne jucăm sănătatea la ruletă.
La temperaturi de peste 30 de grade, vânzătorii n-au nicio problemă să-şi expună marfa direct pe masă. Printre muşte. Sănătatea clienţilor îi preocupă prea puţin şi pe cei care vând ouă lăsate în bătaia soarelui.
Comercianţi care vând produse perisabile ţinute în soare sunt şi la marginea pieţelor. Aici brânza se vinde direct din găleată. Mai mult, preţurile cerute de vânzători ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cumpărători. La colţ de stradă, telemeaua se vinde cu 10 lei kilogramul, în timp ce în piaţă kilogramul ajunge şi la 25 de lei.
Alimentele perisabile ţinute la temperaturi mari pun în pericol sănătatea oamenilor. Pot provoca de la alergii, până la şoc anafilactic, care poate cauza decesul.
În mod normal, comercianţii sunt obligaţi să depoziteze carnea, preparatele din carne şi produsele lactate la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade. Nu la peste 30.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰