Antena Meniu Search
x

Video Brățările electronice au început să fie folosite. Cum funcționează și în ce cazuri dispun polițiștii această măsură

Brăţările electronice pentru monitorizare abia au ajuns în mâinile poliţiştilor români şi şi-au găsit deja primii "clienţi". Este vorba de trei indivizi din Bucureşti, Mureş şi Iaşi care au cu toţii ceva în comun: şi au bătut iubitele sau nevestele şi au fost legaţi de agenţi cu brăţări la picior.  

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 03.10.2022, 21:04

Vezi și

Primul român supravegheat printr-o băţară electornică este un tânăr de 23 de ani din Bucureşti, care şi a bătut iubita. Fata a reuşit să scape din mâinile lui şi să sune la poliţie

Andre Rotaru, reporter Observator: "Cei doi s-ar fi aflat într-o maşină parcată pe această stradă în momentul în care, între ei, a izbucnit conflictul. Bărbatul ar fi lovit-o pe femeie de mai multe ori în zona feţei şi i-ar fi rupt tricoul, spun surse din anchetă."

Crina Eşanu, purtător de cuvânt DGPMB: "Secţia 17 poliţie a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că, o femeie ar fi fost agresată de către concubinul său. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, unde au luat legătura cu victima, care prezenta urme vizibile de violenţă."

Oamenii legii i-au dat un ordin de restricţie dar ca să fie siguri că agresiunile nu se repetă "l-au legat" cu o brăţară electronică de monitorizare. Concret, dacă individul se apropie din nou de victimă dispozitivul declanşează o alertă, atât în dispeceratul poliţiei cât şi pe un telefon special al tinerei. Agenţii pleacă imediat pe urmele lui. 

Pe acelaşi subiect

Brățările au ajuns deja în mai multe județe din țară

"În cele două capete ale dispozitivului va fi introdusă brăţara dispozitivului care ulterior va fi ajustată."

Şi în judeţul Mureş au ajuns 78 de brăţări electronice. Prima dintre ele a fost deja montată 

"Poliţiştii mureşeni au montat la data de doi octombrie anul curent primul dispozitiv electronic de supraveghere împotriva unui bărbat de 29 de ani. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie."

Şi la Iaşi brăţara electronică si a găsit un client, tot un individ care si a agresat sotia. De altfel până acum în jur de 1000 de dispozitive au ajuns în mâinile agenţilor din patru judeţe- Bucureşti, Iaşi, Mureş şi Vrancea- iar în trei dintre ele au fost folosite după doar cateva ore. În următorii doi ani, Poliţia Română va cumpăra 15.000 de kituri pentru care va plăti peste 165 de milioane de lei. Specialiştii cred însă că multe din tragediile din familii ar fi fost evitate dacă agresorii erau monitorizaţi strict. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Brățările electronice au început să fie folosite. Cum funcționează și în ce cazuri dispun polițiștii această măsură