Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS! Percheziţii cu mascaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Craiova. Suspiciuni de fraudă şi vânzare de sânge

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anti Corupţie efectuează la acestă oră percheziţii la Centrul de Transfuzie Sanguină din Craiova. Mascaţii au izolat sediul Centrului. Sunt suspiciuni de fraudă şi de vânzare de sânge.

UPDATE 14:30 - ”Două persoane au fost duse la audieri la sediul Parchetului Tribunalului Dolj, în urma unui flagrant”, a declarat pentru News.ro comisar şef Ovidiu Petrescu, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. 

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cele două persoane audiate sunt angajate ale Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Craiova şi ar fi suspectate de trafic cu sânge.

Deocamdată nu a fost reţinută nicio persoană în acest caz.

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anti Corupţie efectuează la acestă oră percheziţii la Centrul de Transfuzie Sanguină din Craiova. Mascaţii au izolat sediul Centrului. Sunt suspiciuni de fraudă şi de vânzare de sânge.

Pe acelaşi subiect

Surse apropiate anchetatorilor susţin că există şi mandat de reţinere pentru mai multe persoane angajate ale centrului doljean.

Descinderea oamenilor legii se pare că are legătură cu decesele de la Spitalul Filantropia, de la începutul lunii, când după transfuzii de sânge mai mulţi pacienţi au murit.

Perchiziţia la Centrul de Transfuzii Craiova vine la trei săptămâni după ce poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au început o anchetă la Spitalul Municipal 'Filantropia' din Craiova pentru moarte suspectă, după ce conducerea unităţii spitaliceşti a sesizat organele penale cu privire la faptul că doi pacienţi ar fi decedat în condiţii suspecte în urma unor transfuzii.

O femeie de 81 de ani şi un bărbat de 67 de ani ar fi decedat în urma transfuziilor care le-au fost făcute la Spitalul 'Filantropia'.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a amendat Spitalul Municipal 'Filantropia' din Craiova cu 25.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor privind transfuzia sanguină şi cu câte 1.000 de lei pe medicul de gardă, asistentul de la unitatea de transfuzii şi alţi trei asistenţi din secţia de hematologie, în urma controlului efectuat după cele două decese apărute în urma transfuziilor de sânge

sursa foto: gds.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » BREAKING NEWS! Percheziţii cu mascaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Craiova. Suspiciuni de fraudă şi vânzare de sânge