Antena Meniu Search
x

ALERTĂ METEO! Mai multe judeţe, sub cod galben de vânt şi NINSORI VISCOLITE. Ce-i aşteptă pe bucureşteni, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, mai multe atenţionări cod galben de vreme rea pentru cinci judeţe. Potrivit meteorologilor, avertizările vizează zonele de munte din judeţe Cluj, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. Aici, rafalele depăşesc 80 de kilometri pe oră şi se înregistrează şi ninsori viscolite.

Atenţionările sunt în vigoare până la ora 8.00.

Potrivit ANM, în judeţul Cluj, la altitudini de peste 1.600 de metri, vântul va avea intensificări care vor depăşi la rafală 80 - 90 de kilometri pe, oră, va ninge viscolit, vizibilitatea fiind redusă. 

În celelalte judeţe, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele de vânt vor depăşi 70 - 80 de kilometri pe oră. Şi aici va ninge viscolit.

Ploi în vestul, centrul şi nordul ţării, vânt în sud-vest, ninsori la munte

Potrivit unei informări transmise de ANM, până în această după-amiază se vor înregistra ploi în vestul, centrul şi nordul ţării, precipitaţii mixte în Maramureş şi Transilvania, vânt în sud-vest şi ninsori la munte. 

Avertizarea cod galben emisă anterior pentru 22 de judeţe a fost ridicată duminică seara, iar de la ora 20.00 a intrat în vigoare informarea meteorologică, care este valabilă până luni, la ora 17.00.

În vestul, centrul şi nordul ţării va ploua, iar în Maramureş şi Transilvania trecător vor fi precipitaţii mixte. În sud-vestul ţării vor fi, luni, intensificări ale vântului.

În zonele de munte, mai ales la altitudini mari, temporar vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră, iar pe creste va depăşi 80 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » ALERTĂ METEO! Mai multe judeţe, sub cod galben de vânt şi NINSORI VISCOLITE. Ce-i aşteptă pe bucureşteni, în următoarele ore