Antena Meniu Search
x

Sunt temperaturi de vară afară, dar meteorologii avertizează: în trei săptămâni vine VISCOLUL

Aproape 30 de grade în mijlocul lui octombrie. Vom ţine minte aceste zile. Pentru că, în mai puţin de 48 de ore, vremea se va schimba brusc. Aerul rece şi ploil

Vezi și

Aproape 30 de grade în mijlocul lui octombrie. Vom ţine minte aceste zile. Pentru că, în mai puţin de 48 de ore, vremea se va schimba brusc. Aerul rece şi ploile anunţă că iarna este foarte aproape. Climatologii prevăd că, la munte, viscolul vine din noiembrie. Iar ianuarie va fi luna critică. Ger cumplit şi ninsori cum nu s-au mai văzut vor lovi România.

Viscolul pare încă departe, dacă privim acum pe fereastră. Maxima zilei, 29 de grade Celsius. Însă, la Ministerul de Interne, prefecţii au fost chemaţi la apel. Trebuie să ne pregătim urgent pentru o iarnă atipică. 

Temperaturile vor scădea sub 30 de grade Celsius. Vor fi perioade dese cu viscol şi ninsori puternice. Sunt aşteptate fenome extreme. 

Peste aproximativ 3 săptămâni vor veni primele episoade de viscol. Pentru început, la munte. Specialiştii spun că iarna care urmează nu va fi una blândă ci, mai degrabă va semăna cu cea din 2012, când am văzut case îngropate la propriu în zăpadă.

Pe acelaşi subiect

Până să cadă prima nisoare mai serioasă, autorităţile fac calcule. Pe hârtie avem de toate: utilaje, material antiderapant şi multă forţă de muncă. Niciun prefect nu a considerat că are vreo problemă cu pregătirea pentru iarnă. 

În unele zone ale ţării s-a început deja montarea parazăpezilor. În Ialomiţa, autorităţile s-au plâns că oamenii nu respectă avertizările meteo.

Meteorologii spun că vremea de vară va mai dura doar până duminică. De luni, temperaturile scad chiar şi cu 15 grade şi încep ploile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Sunt temperaturi de vară afară, dar meteorologii avertizează: în trei săptămâni vine VISCOLUL