Antena Meniu Search
x

Bucureştenii nu se mai simt în siguranţă la metrou, după crima din staţia Dristor

După tragedia de la metrou, în speranţa că astfel de nenorociri vor fi evitate, a fost lansată o petiţie.

Vezi și

După tragedia de la metrou, în speranţa că astfel de nenorociri vor fi evitate, a fost lansată o petiţie. De ieri şi până acum, aproape 20 de mii de oameni au semnat-o şi cer astfel ca în staţiile de metrou din Bucureşti să fie instalate panouri de siguranţă.

Şocaţi după tragedia petrecută marţi seara, la metrou, mii de bucureşteni cer acum ca autorităţile, împreună cu Metrorex, să ia măsuri de siguranţă pentru călători. Mai exact, oamenii vor instalarea unor panouri de siguranţă la metrou.

Este vorba de acele uşi glisante, care se deschid doar în momentul în care trenul ajunge în staţie, pentru a permite accesul. În rest, ele rămân închise. De altfel, este cea mai sigură modalitate de protecţie folosită în toată lumea.

Iar Paris, Londra sau Milano sunt doar câteva exemple de oraşe în care aceste panouri sunt folosite. Iniţiatorii petiţiei propun şi o alternativă, montarea unor senzori în dreptul stațiilor pentru a opri curentul și metroul în tunel când detectează mișcare de pe peron în direcția zonei de rulare a trenului, dar şi montarea unor camere de supraveghere mai performante, care să ajute la identificarea persoanelor mai rapid.

Aproape 16.000 de persoane au semnat deja această petiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Bucureştenii nu se mai simt în siguranţă la metrou, după crima din staţia Dristor