Antena Meniu Search
x

București, pe locul cinci în topul celor mai aglomerate oraşe din lume

Haosul din traficul Bucureştean a ajuns faimos în toată lumea. Capitala se află pe locul cinci în topul celor mai aglomerate oraşe din lume, după metropole ca Mexico City sau Bangkok - oraşe cu o populaţie de trei sau de patru ori mai mare.

Vezi și

Haosul din traficul Bucureştean a ajuns faimos în toată lumea. Capitala se află pe locul cinci în topul celor mai aglomerate oraşe din lume, după metropole ca Mexico City sau Bangkok - oraşe cu o populaţie de trei sau de patru ori mai mare.

Pe centura Capitalei, cozile se întind în fiecare zi pe câţiva kilometri. Iar haosul a început să fie din ce în ce mai prezent şi în oraş. De sus, imaginile sunt spectaculoase. Însă din scaunul şoferului, situaţia poate deveni un adevărat calvar. 

Pe unul dintre bulevardele principale ale Capitalei se circulă bară la bară pe vreo doi kilometri şi chiar şi pe linia de tramvai.

Gândiţi-vă că, aşa a ajuns să fie Capitala în ultimii ani, ca un vas care este foarte plin, în care continuăm să turnăm.

Sunt un milion şi două sute de mii de maşini în Bucureşti, iar infrastructura este clar că nu mai face faţă. 

În doar câteva luni, Bucureştiul a urcat de pe locul 6, pe locul 5 în topul celor mai aglomerate oraşe din lume, după Mexico City sau Bangkok, detronând Istanbulul sau Rio de Janeiro. 

În medie, nivelul de aglomeraţie pe străzile din Capitală ajunge la 50%.

La orele de vârf, oraşul aproape este blocat.

Nivelul de congestionare atinge pragul de 98%, în creştere cu 7% faţă de ultima estimare a celor care au realizat sutdiu. 

Primăria Capitalei are în plan ca până în 2030 să rezolve problema infrastructurii prin câteva măsuri care fac parte din  Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Vor fi amenajate 29 de trasee unice pentru autobuze şi troleibuze, iar 150 de intersecţii semaforizate vor fi conectate la sistemul inteligent de semnalizare.

Mai mult, autobuzele vor fi dotate cu senzori care să permită schimbarea culorii semaforului atunci când se apropie de intersecţie. Deocamdată planul este doar în dezbatere publică.

Top cele mai aglomerate oraşe din lume:

1. Mexico City

2. Bangkok

3. Jakarta

4. Chongqing

5. Bucureşti 

6. Istanbul

7. Chengdu, China

8. Rio de Janeiro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » București, pe locul cinci în topul celor mai aglomerate oraşe din lume