Antena Meniu Search
x

Video Bucureştiul, pustiu de sărbători. Drumurile sunt goale, magazinele închise, iar muzica a fost dată pe "mute" în Centrul Vechi

Bucureştiul pare altul de sărbători: fără ore întregi în trafic, fără aglomeraţie, fără lupte pentru un loc de parcare. Cei care au rămas în Capitală de sărbători primesc cadou un oraş fără stres şi nervi. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 16.04.2023, 19:35

Vezi și

O linişte desăvârşită. Drumuri goale, magazine închise şi ţipenie de om pe stradă. Parcările mall-urilor, unde înainte de sărbători se dădea o luptă pentru fiecare loc, sunt acum goale.

Alin Stan, reporter Observator: Dacă în urmă cu 2 zile această parcare era arhiplină, astăzi, în prima zi de Paşte, totul este pustiu. 

Din nordul Capitalei până în centru ajungi acum în câteva minute. Doar semafoarele ne stau în cale. 

Oraşul care nu doarme niciodată e acum pustiu

Pe acelaşi subiect

Alin Stan, reporter Observator: Piaţa Victoriei este una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală în timpul săptămânii. Însă astăzi, în prima zi de Paşte, totul este mult mai liber. 

Pe şoseaua Kiseleff, una dintre cea mai aglomerate artere din Capitală, sunt doar câteva maşini. Ajungem în Centrul Vechi în doar 30 de minute, pe un traseu de 10 kilometri străbătut, într-o zi obişnuită, în cel puţin o oră. În inima oraşului, care pare că nu doarme niciodată, muzica a fost dată pe mute. 

Alin Stan, reporter Observator: În cazul în care vrem să mâncăm ceva în prima zi de Paşte sau să bem ceva, ar cam trebui să ne orientăm pe la terase. Însă multe dintre ele sunt închise astăzi.

Totul pare părăsit 

Magazinele şi farmaciile sunt închise. Totul pare părăsit: un oraş fără locuitori şi parcă fără viaţă, care ne duce cu gândul la vremurile dramatice ale pandemiei. Şi autostrada spre mare este goală.

Alin Stan, reporter Observator: Suntem pe drumul care duce spre Autostrada A2. Este liber. Se circulă foarte bine. Abia mai vedem o maşină ici, colo. 

Şi de pe drumul spre munte lipsesc celebrele cozi interminabile. Pe DN1 e mai liber ca niciodată. Doar în parcurile din oraş mai sunt semne de viaţă. După masa de Paşte, bucureştenii au ieşit la plimbare şi se bucură de o Capitală doar pentru ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Bucureştiul, pustiu de sărbători. Drumurile sunt goale, magazinele închise, iar muzica a fost dată pe "mute" în Centrul Vechi