Antena Meniu Search
x

Video "Vinerea Patimilor" pentru românii care au mers pe Valea Prahovei. Şoferii au plecat în vacanţă cu 20 km/h

Românii care au plecat astăzi de acasă au petrecut Vinerea Patimilor pe şosea. Cel mai aglomerat drum a fost Valea Prahovei. Aproape cinci ore le-a luat turiştilor să ajungă din Bucureşti în Braşov, dublu faţă de timpul normal. Un du-te vino continuu a fost şi în vămi, unii vin acasă, alţii se duc în vacanţă. Pe şoselele libere, în schimb, e plin de poliţie, autorităţile au scos toate radarele în stradă în aceste zile.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 14.04.2023, 19:21

Vezi și

Maşini cât vezi cu ochii astăzi pe DN1. Orele de vârf au fost în jurul prânzului.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Este o coloană de aproximativ trei kilometri de maşini aici pe DN1 în dreptul localităţii Nistoreşti. În acest moment nu se circulă, iar când se pun în mişcare, şoferii nu pot rula cu mai mult de 10 - 15 km pe oră.

ŞoferAbia am început cu aglomeraţia. Nu ştiu cum o să fie mai târziu, dar sper să ajungem repede.

ŞoferDe fiecare dată e aşa, dar nu-i niciun fel de problemă. Ne adaptăm. E abia încălzirea de pe Valea Prahovei.

Pe acelaşi subiect

În fiecare vacanţă, scenariul se repetă. Turiştii au căutat strategii să feneteze traficul, dar nu prea le a ieşit.

TuriştiAm luat în calcul. Am plecat mai devreme de acasă.

TuriştiDin Popeşti-Leordeni greu, greu. Până aici am făcut o oră jumate, dar de aici încolo cred că mai fac două ore.

Trei ore a durat drumul de la Nistoreşti până în Braşov, un traseu de 70 de kilometri. Ca de obicei, autorităţile recomandă şoferilor alternativa DN1 A, prin Cheia.

Cozi uriaşe şi la graniţe

Cozi uriaşe s-au întins şi la graniţe. În Vama Nădlac 2, pe sensul de intrare în ţară, timpul de aşteptare pentru românii care se întorc casă de sărbători a fost în medie o oră, o oră şi jumătate. 

Şi cei care pleacă în Bulgaria de Paşte au avut de aşteptat cam o oră la Vama Veche. La graniţa dintre Bulgaria şi Grecia, pe lângă aglomeraţieturiştii români s-au confruntat cu capriciile vremii. "50 de minute! Ceaţă, ploaie, vânt! Pregătiţi costumele de baie", este mesajul postat de un român pe Facebook din vama Makaza. Alţii, mai puţin norocoşi au stat mai mult de o oră în coloană.

O dată ajunşi însă la destinaţie, tot chinul drumului a fost uitat când au descoperit marea albastră şi plajele semipustii.

Meteorologii vin, însă, cu veşti bune. Vremea se va încălzi în weekend. În Thassos, una dintre cele mai căutate destinaţii de români, maximele de Paşte vor ajunge la 16 grade, iar în sudul Greciei se vor înregistra şi 20 de grade Celsius.

Pentru ca evenimentele neplăcute din trafic să fie evitate, 1.600 de poliţişti de la Rutieră vor fi cu ochii în patru, în aceste zile, pe drumurile aglomerate din ţară. Echipaje vor fi prezente şi pe căile de acces din apropierea bisericilor. În total, 300 de radare vor fi pregătite pentru a-i depista pe şoferii care depăşesc limita legală de viteză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Vinerea Patimilor" pentru românii care au mers pe Valea Prahovei. Şoferii au plecat în vacanţă cu 20 km/h