Antena Meniu Search
x

Video Bucurie mare pentru copiii din Mureş. Se vor putea antrena pe un patinoar acoperit, ultra-modern

De acum, copiii din Mureş care practică sporturi pe gheaţă se vor putea antrena pe un patinoar acoperit ultra-modern. Are 2.000 de metri pătraţi şi a fost ridicat cu bani de la guvernul de la Budapesta. Patinuarul care a costat peste un milion de euro îi va ajuta pe tinerii sportivi să se antreneze mai bine pentru competiţii.

de Andreea Cazacu

la 15.02.2021, 17:54

Vezi și

Pationar acoperit, pentru copiii din Mureş

Este bucurie mare pentru copiii din Mureş. Un patinoar acoperit, de 2.000 de metri pătraţi, a fost inaugurat ieri în Sângeorgiu de Mureş. Acum cei care practică hochei sau patinaj artistic nu mai sunt nevoiţi să călătorească sute de kilometri pentru antrenamente.  

Mă bucur foarte tare pentru acest patinoar. Şi abia aştept să patinez acum pe gheaţă.  

De cât timp practici acaest sport?  

De 15 ani. 

Ce reperezintă pentru tine a patina? 

Iubirea, iubirea şi pasiunea.

Cum v-aţi antrenat până acum? 

În Miercurea Ciuc, că aici nu ne puteam antrena. 

Copil hocheist: "Cei care fac de mai demult se antrenau pe Mureş, aici când îngheţa Mureşul. Alt patinoar nu aveau. De când am venit eu mergeam la Cârţa că nici nu aveam patinoar"

"Îmi place că putem face mai mult antrenament. Şi este mai mare decât alte patinoare"

Antrenorii sunt la rândul lor bucuroşi. Acum sesiunile de pregătire ale copiilor vor fi mai lungi.  Iar numărul celor care vor putea deprinde tainele hocheiului sau patinajului va creşte. 

Antrenor: "Momentan cu 30 de copii lucrăm, două categoriii de vârstsă. Abia am aşteptat, nu mai trebuie să facem navetă, nu mai trebuie să mergem la sute de kilometri."

Pationarul, construit cu banii statului ungar

Noul patinoar a fost construit cu ajutorul statului ungar, care a asigurat 90% din banii necesari.

Novak Eduard, ministrul tineretului și Sportului: "De 20 de ani nu m-am mai imbracat in echipament de hochei. Este un exemplu, un semnal foarte serios, putem sa ne inspirm din aceste proiecte ale investiţiilor din Ungaria pentru copii şi tineri, în infrastrucutură. Mi-aş dori ca strategia sportului romnesc să fie sprijinită de toate partidele pt că sportul este unul dintre cei mai importanţi factori de a educa şi de acreşte educaţia viitoare"

În Târgu Mureş există un patinoar acoperit care stă neterminat de 14 ani şi pentru care statul român a plătit peste 7 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bucurie mare pentru copiii din Mureş. Se vor putea antrena pe un patinoar acoperit, ultra-modern