Antena Meniu Search
x

Bugetul românilor pentru Paște, strâmtorat în acest an. Ce sume vor lăsa în magazine

Românii au planuri mari de Paşte şi 1 Mai, dar acasă. Un studiu arată că cele 6 zile libere din perioada sărbătorilor Pascale îi vor găsi pe români aproape de familie şi nu în excursii, aşa cum visau agenţiile de turism. Hipermarketurile vor fi cele mai câştigate.

de Redactia Observator

la 16.04.2019, 21:45

Vezi și

Românii au planuri mari de Paşte şi 1 Mai, dar acasă. Un studiu arată că cele 6 zile libere din perioada sărbătorilor Pascale îi vor găsi pe români aproape de familie şi nu în excursii, aşa cum visau agenţiile de turism. Hipermarketurile vor fi cele mai câştigate. 500 de lei este, în medie, suma pe care o familie o va cheltui doar pentru masa de Paşte. Cât despre cadouri, Iepuraşul va veni doar pentru cei mici.

Hotelierii sperau să profite de zilele libere consecutive pe care le au românii de Paşte şi 1 Mai. Socotelile lor ar putea rămâne însă doar pe hârtie. 

Deşi în acest an, Paştele şi 1 mai formează o vacanţă de 6/7 zile, românii sunt hotărâţi să stea acasă, spune un studiu.

84% dintre români petrec Paştele acasă, în familie

Mai exact, 84 la sută vor face sărbătorile pascale în familie, iar 16 la sută dintre aceştia vor alege un citybreak sau o plecare la mare sau la munte. 

În plus, un sfert dintre români vor cheltui mai puţin faţă de anul trecut, arată sondajul. Pentru cei mai mulţi, bugetul pentru sărbători va fi similar celui din 2018.

Cât priveşte masa de Paşte, 66 % dintre români spun că vor cheltui între 100 şi 500 de lei, 13 la sută spun că nu-şi permit mai mult de 100 de lei pentru meniul de Paşte în timp ce doar 3 la sută şi-ar permite o masă mai bogată, de peste 1.000 de lei. 

Anul trecut, 100 de mii de români au plecat în vacanţă

Mulţi îşi calculează cu atenţie fiecare bănuţ, iar cadourile de Paşte nu se află printre cheltuieli. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anul trecut, aproape 100 de mii de români au petrecut 1 mai la mare sau la munte. Cele mai căutate staţiuni au fost Mamaia, Vama Veche, Sinaia şi Buşteni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Bugetul românilor pentru Paște, strâmtorat în acest an. Ce sume vor lăsa în magazine