Antena Meniu Search
x

Cafeaua la sifon, ultima invenţie japoneză, se găseşte şi în România

Pentru jumătate din populaţia planetei, ziua bună începe de dimineaţă cu o cafea. Neagră, cu lapte sau în diverse combinaţii. Sunt oameni care nu funcţionează fără ea. Şi oameni care au transformat-o în artă. Japonezii au inventat, de exemplu, cafeaua la sifon.

Vezi și

Pentru jumătate din populaţia planetei, ziua bună începe de dimineaţă cu o cafea. Neagră, cu lapte sau în diverse combinaţii. Sunt oameni care nu funcţionează fără ea. Şi oameni care au transformat-o în artă. Japonezii au inventat, de exemplu, cafeaua la sifon.

Şi nu durează mult. Doar câteva minute sunt necesare pentru vestita cafea la sifon, inventată de japonezi. Însă contează şi cel mai mic detaliu.

-De exemplu, fac o cafea la o temperatură de 90 de grade, dacă am scăzut un grad, la 89, e diferenţă de la cer la pământ. Nu este aceeaşi cafea.

-Cafeaua trebuie să fie proaspăt prăjită, e normal să fie servită la maximum o lună de când a fost prajită

Pe acelaşi subiect

Iar asta nu e tot. Şi textura este importantă pentru modul de preparare. Mai fină, pentru ibric şi mai mare - pentru filtru. Cafeaua, băutura care ne face dimineţile mai savuroase, trebuie să fie adusă de pe plantaţii de calitate.

-Ne chinuim şi ne străduim să aducem cafea bună.

Cafeaua, spun specialiştii, dezvoltă arome diferite în funcţie de regiune, de ţară, dar şi de cum este culeasă. 

Nicio cafea nu e perfectă, fără un strop de pasiune, spun cei care jonglează cu boabele de cafea. 

Cafeaua a ajuns demult cea mai populară băutură din lume. Iar Uniunea Europeană a importat, numai în ultimii doi ani, peste două milioane şi jumătate de tone. Surprinzător, cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor este în Luxemburg, în timp ce, noi, românii, suntem printre naţiunile care beau cea mai puţină cafea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Cafeaua la sifon, ultima invenţie japoneză, se găseşte şi în România