Antena Meniu Search
x

Video Cai salvați din iad, alți cai abandonați în bălării. Garda de Mediu Constanța anunţă controale de verificarea măsurilor

La doar câteva zile după ce autorităţile au adunat de pe un câmp zeci de cai care abia se ţineau pe picioare, în zonă au apărut alţii. O echipă Observator a plecat azi în expediţie acolo unde autorităţile nu au putut sau nu au vrut să ajungă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.02.2021, 22:00

Vezi și
  • Autorităţile au aflat de la presă
  • Caii bolnavi, hrană pentru câini
  • Controale de verificarea măsurilor

În zona în care au fost descoperiţi zilele trecute 35 de cai mai mult morţi decât vii, au apărut alţii. În aceeaşi stare. Pentru ei salvarea nu a venit încă.

Autorităţile au aflat că mai sunt animale abandonate în câmp fără hrană şi fără mâncare de la reporterii Observator.

Autorităţile au aflat de la presă

Irina Topoleanu, DSV Constanţa: "Am înţeles. O să comunic, şi probabil o să fie nevoie să vorbim şi cu cei de la poliţie. Vă mulţumesc frumos, n-am avut informaţii legate de asta şi chiar vă mulţumesc că m-aţi informat".

Robert Nenciu, purtător de cuvânt primăria Techirghiol: "În perioada imediat următoare urmează ca reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare cu reprezentanţii poliţiei naţionale cu medicul veterinar din oraşul Techirghiol şi cu poliţia locală din Techirghiol să mai efectueze o verificare a zonei, în cazul în care mai sunt şi alţi cai de ridicat".

În zonă toţi localnicii ştiu că animalele aparţin unui procuror DIICOT. Când nu caută infractori, bărbatul îmbracă haina de fermier.

Proprietarul cailor lăsaţi de izbelişte în zona lacului Zarguzon are o fermă departe de ochii lumii, la câţiva kilometri de Techirghiol. Ne-a fost imposibil să ajungem acolo, pentru că atunci când plouă, drumurile devin impracticabile. 

Caii bolnavi, hrană pentru câini

Oamenii din zonă spun că bărbatul foloseşte caii bolnavi drept hrană pentru câini.

În zona lacului Techirghiol localnicii reclamă şi alte abuzuri. Într-o fermă care ar aparţine unui cetăţean canadian, sute de vaci stau în propriile excremente.

Oamenii spun că dejecţiile se infiltrează în pânza freatică, apoi ajung în lacul din apropiere.

Garda de Mediu s-a sesizat în urma reclamaţiilor făcute de localnici.

Controale de verificarea măsurilor

Steluța Popescu, Garda de Mediu Constanța: "Li s-au dispus nişte măsuri şi urmează să se facă controlul de verificare al măsurilor".

Ameninţările comisarilor nu par să i sperie pe fermieri. Pentru caii lăsaţi să moară de foame proprietarul a primit o amendă de.3.000 de lei! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cai salvați din iad, alți cai abandonați în bălării. Garda de Mediu Constanța anunţă controale de verificarea măsurilor