Metroul din Drumul Taberei nu pare să aibă succes la călători (Video)

De Alexandra Marin.
Publicat: 16.10.2020, 21:42.
Actualizat: 16.10.2020, 21:44

Metroul din Drumul Taberei n-a salvat traficul, așa cum aștepta toată lumea. E prea puțin folosit, la o lună de când a fost inaugurat cu fast. Chiar și la ore de vârf, bate vântul pe peroane. Să fie de vină obișnuința, pandemia sau comoditatea oamenilor?! Cert e că lumea preferă să folosească tot mașinile personale.

A trecut o lună de la darea în folosinţă a magistralei 5 de metrou, care trebuia să rezolve problema traficului din Drumul Taberei. Am vrut să vedem dacă s-a întâmplat asta. Am făcut un experiment şi am numărat câţi intră în una dintre staţii. Rezultatul a fost surprinzător.

Am stat o jumătate de oră în faţa staţiei de metrou Râul Doamnei şi ce vă pot spune este că în tot acest interval au existat doar doi călători: o persoană care a intrat în subteran şi una care a ieşit: "Probabil că nu sunt încă obişnuiţi. De când l-au deschis, de câte ori trec dimineaţa, nu am văzut pe nimeni intrând aici".

Ar fi mai multe explicaţii: cei mai mulţi nu vor să renunţe la maşină, iar alţii preferă tot transportul în comun de la suprafaţă: "Pentru că e mai uşor cu tramvaiul 41. Cel puţin pentru mine".

Doar la orele de vârf, dimineaţa între 07.00 şi 09.00 şi seara între 17.00 şi 19.00, staţiile se mai populează.

La suprafaţă, pe tot parcursul zilei, străzile şi bulevardele din Drumul Taberei sunt pline. La fel şi tramvaiul 41. În schimb, în subteran, sunt momente din zi în care staţiile sunt goale.

Aici, timpul de aşteptare între două metrouri este de aproximativ opt minute, iar, de fapt, lucrările nu sunt gata, în ciuda inaugurării cu fast.

Ion Rădoi, preşedinte sindicat USL: Probele tehnologice încă mai durează. Aşa că în asemenea condiţii nu putem să spunem că ne aflăm într-o stare de 100% din punct de vedere al siguranţei circulaţiei.

Numărul total al călătorilor din subteran este la jumătate faţă de anul trecut. Ieri, spre exemplu, mai bine de 300.000 de oameni au folosit metroul. Dintre aceştia, doar 10.000 au circulat pe magistrala 5 din Drumul Taberei - adică de 10 ori mai puţini decât pe magistrala 2 Berceni - Pipera, spre exemplu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Eveniment • pe 10.01.2021 la 19:19
Noi detalii despre bărbatul arestat pentru că a încercat să batjocorească o femeie într-un centru comercial din Drumul Taberei
recomandari pe a1.ro
Au doborât recordul pentru cea mai mare familie. Câți copii are familia și cât de mult costă doar mâncarea lor
Eveniment • pe 03.12.2020 la 09:10
Foto
Un crater uriaș a apărut în centrul Bucureștiului: "Nu dăm niciun detaliu. Nu dăm niciun detaliu!"

Top știri

O femeie din Iran a fost spânzurată, deși murise de infarct aşteptându-şi rândul la execuție
1
Extern • pe 24.02 la 16:00

O femeie din Iran, condamnată pentru uciderea soțului ei, a fost spânzurată de autorități deși era deja moartă de câteva minute, după un infarct făcut în timp ce-și aștepta rândul la execuție.

PARTENERI
Dorian Popa, sfâșiat de durere după moartea polițistului motociclist, în accidentul din fața Palatului Parlamentului: „Ești cu mine aici” / VIDEO
spynews.ro
Femeia a fost concediată pentru că a refuzat să facă vaccinul
gandul.ro
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o cu un avion privat în Spania, pentru tratament! Cât l-a costat
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 27 februarie 2021. Berbecii sunt gata pentru un nou început. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Cum arată acum mama lui Mihai Mitoșeru, după o intervenție chirurgicală. Camelia Mitoșeru a ajuns acasă și este de nerecunoscut
A1.RO
Cum arată Alina Laufer la o săptămână după ce a născut prematur. Soția lui Ilan Laufer încă se află la spital
A1.RO

TV

Ozana, la Te cunosc de undeva!: ''Vă spun, cu toată sinceritatea, că e un moment extrem de emoţionant pentru mine!''
TV • la 10:28
Foto

Ozana, la Te cunosc de undeva!: ''Vă spun, cu toată sinceritatea, că e un moment extrem de emoţionant pentru mine!''

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...