Antena Meniu Search
x

Calculatorul, duşmanul siluetei

Calculatorul a devenit oficial cel mai bun prieten al omului! În copilărie ne jucăm cu el, în adolescenţă ne distrăm cu el şi apoi ne devine coleg de muncă. Dar este în acelaşi timp duşmanul siluetei. Nu are calorii, dar nici nu ne ajută să ardem vreuna.

Vezi și

 Cercetătorii au făcut legătura între obezitate şi calculator. O legătură care începe de la cele mai fradege vârste. Copiii care nu pot fi dezlipiţi de calculator, sunt predispuşi la obezitate. Şi nici televizorul nu le asigură un viitor prea sănătos.

Experţii americani au descoperit faptul că orele pierdute în faţa televizorul sau a calculatorului au o influenţă negativă asupra greutăţii copiilor.

Pe lângă predispoziţia spre a se îngrăşa, copiii care au un televizor sau un calculator în cameră pot avea probleme serioase cu somnul. Stau uitaţi în faţa ecranului până târziu în noapte, iar a doua zi trebuie să se trezească devreme, ca să meargă la şcoală. Şi nu este singurul dezavantaj.

Există totuşi şi o soluţie pentru a le mai distrage atenţia celor mici de la televizor şi internet. Dacă totuşi nu avem altă variantă, este bine să încercăm să mai ţinem cont de ceva.

Specialiştii spun că, pentru a se dezvolta normal, un copil trebuie să stea cel mult două ore pe zi în faţa televizorului sau la calculator. De asemenea, copiii sub doi ani nu ar trebui să se uite deloc la televizor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Calculatorul, duşmanul siluetei