Antena Meniu Search
x

Calendar ortodox 24 ianuarie. Ce sfânt sărbătoresc creștinii azi

Calendar ortodox 24 ianuarie. Creştinii o sărbătoresc pe Sfânta Xenia, care și-a închinat întreaga viață iubirii de Hristos.

Calendar ortodox 24 ianuarie. Creştinii o sărbătoresc pe Sfânta Xenia, care și-a închinat întreaga viață iubirii de Hristos, într-o continuă priveghere, înfrânare și smerenie.

24 ianuarie - Sfânta Xenia

Calendar ortodox 24 ianuarie Sânta Xenia era originară din Roma. În momentul în care părintii au hotărât să o mărite, ea a ales să fugă împreuna cu două slujitoare în Insula Cos. Face acest lucru din dragoste față de Hristos, deoarece pentru ea adevarata logodnă era unirea cu El. Renunță la numele Eusebia și își ia numele de Xenia, care însemna "străină".

Pe acelaşi subiect

Calendar ortodox 24 ianuarie În urma rugaciunilor, îl intalneste pe ieromonahul Pavel, iar la indemnul acestuia se stabileste in cetatea Milassa din Careia și imbraca haina monahală. Aici va ridica o bisericuta inchinata Sfantului Mucenic Ștefan. Va fi locul în care se va nevoi impreuna cu cele doua slujitoare si cu alte fecioare, potrivit crestinortodox.ro.

Calendar ortodox 24 ianuarie După sfârşitul ei s-a arătat şi semn de sus. Pe la amiază, pe cer s-a arătat, deasupra mănăstirii, o cunună de stele foarte luminoasă având in mijlocul ei o cruce. Aceasta cunună strălucea mai mult decât soarele. Prin acest semn, Dumnezeu a dorit sa arate tuturor sfintenia cuvioasei Xenia.

Rugăciunea Sfintei Xenia

"Întru tine, Maica, cu osardie s-a mantuit cel după trup. Caci luand crucea ai urmat lui Hristos, si lucrand ai invatat sa nu se uite la trup caci este trecator. Pentru aceasta si cu ingerii, impreuna se bucura, preacuvioasa Maica Xenia, duhul tau".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Calendar ortodox 24 ianuarie. Ce sfânt sărbătoresc creștinii azi