Antena Meniu Search
x

Calendar ortodox 8 septembrie 2019. Nașterea Maicii Domnului

Calendar ortodox 8 septembrie 2019. Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită de creștinii ortodocși din întreaga lume. Această sărbătoare este cunoscută în popor și sub numele de Sfânta Maria Mică.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 08.09.2019, 09:54

Calendar ortodox 8 septembrie 2019. Nașterea Maicii Domnului
Calendar ortodox 8 septembrie 2019. Nașterea Maicii Domnului - Arhivă

Calendar ortodox 8 septembrie 2019. Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită de creștinii ortodocși din întreaga lume.

Această sărbătoare este cunoscută în popor și sub numele de Sfânta Maria Mică.

Nașterea Maicii Domnului reprezintă prima mare sărbătoare din noul an calendaristic ortodox, având în vedere că aesta începe pe 1 septembrie.

Chiar dacă în Noul Testament, Nașterea Maicii Domnului nu este relatată, sărbătoarea apare în protoevanghelia lui Iacov unde se povestește originea și copilăria Fecioarei Maria.

Pe acelaşi subiect

Potrivit acesteia, Fecioara Maria era de origini împărătești, tatăl ei, Ioachim, fiind urmaș al regelui David, în timp ce mama ei, Ana, era fiica preotului Matthan.

Calendar ortodox 8 septembrie 2019. Nașterea Maicii Domnului

Conform tradiției bisericești, Nașterea Maicii Domnului reprezintă o mare sărbătoare, notată cu cruce roșie în calendar ortodox 8 septembrie 2019.

În tradiția populară, această sărbătoare vine cu anumite tradiții și superstiții.

Astfel, în această zi, rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar și ale celor însărcinate, vor fi ascultate, iar Fecioara Maria le va ajuta să aibă o naștere ușoară.

Tot în popor se spun că, astăzi, de Nașterea Maicii Domnului, nu se muncește, nu se spală rufe și nu se face curățenie, pentru a nu atrage răul în casă.

O altă superstiție legată de Nașterea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mică) se referă la tinerii care vor să se căsătorească. Rugăciunile acestora vor fi ascultate și își vor găsi perechea potrivită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Calendar ortodox 8 septembrie 2019. Nașterea Maicii Domnului