Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL! Calfele calatoare au poposit, din nou, la Sibiu

Exista niste tineri din Germania care au descoperit masina timpului! Calatoresc timp de trei ani in timp si spatiu, traiesc departe de orice tehnologie si muncesc precum o faceau stramosii lor. Acum, masina nemteasca a timpului a ajuns la Sibiu.

Vezi și

"Va multumim ca ati ales sa calatoriti cu masina timpului. Va dorim o vacanta placuta in Sibiu, anul 1684!" Asa ar trebui intampinati turistii care intra in centrul vechi din Sibiu. Pe o strada care a ramas neschimbata de secole, mai multi tineri muncesc de zor.

"Lucrez cu pietrele, cioplesc o suprafata plata, ar trebui sa fie o masa, fierarii lucreaza acolo, o structura care sa vina sub piatra", a spus una dintre calfe.

Fie ca cioplesc piatra, lemnul sau ca bat fierul, calfele nemtesti isi fac treaba cu precizia si seriozitatea care i-au consacrat. Si nu primesc niciun ban la schimb, doar hrana si cazare/

Insa orice calfa are o misiune de indeplinit. "Calatorim cel putin trei ani si o zi, putem calatori mai mult, dar n-avem voie sa ne apropiem la mai putin de 60 de kilometri de casa", a spus Simon, unul dintre meseriasi.

In plus, le este interzis sa aiba telefoane mobile sau acces la internet. Daca vor sa comunice cu cei dragi n-au decat sa le trimita scrisori.

Calfele isi plimba mestesugul prin toata Europa, dar nu rateaza in niciun an Sibiul. Aici au o casa numai a lor. "Sibiul cred ca e foarte frumos, e cool, am intalnit foarte multi oameni prietenosi", au spus ei.

Si sibienii sunt incantati de musafirii lor. Mai ales ca atrag privirile turistilor. "Mi se pare interesant faptul ca se pastreaza aceste obiceiuri. Iar in zona aceasta vin foarte multi turisti", a spus un localnic.

Calfele vor sta la Sibiu pana la sfarsitul lui August. Apoi, isi vor muta atelierele intr-un alt oras al Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL! Calfele calatoare au poposit, din nou, la Sibiu