Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cămara pentru iarnă, mai sărăcăcioasă ca anul trecut. Deşi ofertele sunt tentante, producătorii reuşesc cu greu să-şi vândă marfa

Toamna vine cu bunătăți de-a gata, însă doar pentru cine îşi permite. Chiar dacă oferta producătorilor locali este una tentantă, oamenii evită tarabele cu legume pentru conserve. Dacă în alţi ani vindeau saci întregi de gogoşari sau castraveţi, acum rămân cu tone de marfă nevândută. În plus, nici murăturile gata preparate nu mai sunt o variantă care să se încadreze în buget. 

de Redactia Observator

la 22.09.2022 , 17:26

Pe alese şi bine negociate, aşa se cumpără legumele în pieţele din România. În plus, lista de acasă e sfântă pentru cumpărători. Nimeni nu vrea să depăşească bugetul.

''Lista de cumpărături cu care v-a trimis nevasta...E mai mică decât anul trecut, cumpăraţi mai puţin?

Cum mult mai mică, da, în funcţie de buget. Bugetul e mai mic, luăm mai puţin.'' 

Vezi și

''Trăim în România, toată lumea spune că e mai rău, nu are cum să fie mai mic, toate sunt scumpe, s-au scumpit.''

Pe acelaşi subiect

''Taxele sunt foarte mari, o singur pensie, nu e mare, şi tot aşa.'' 

Greu este însă şi pentru producători. Cătălina a ieşit cu murăturile în piaţă de 2 săptămâni, mai devreme decât de obicei. Vinde un kilogram de varză murată cu 12 lei, iar ardeiul cu 20. Chiar şi aşa, vânzările merg foarte greu. 

''Nici murăturile nu trec aşa ca anul trecut.

Cât vindeţi pe zi?

2 bucăţi - 5 bucăţi de varză. Nu sunt bani şi li se pare că e scump şi tot preţul de anul trecut îl avem.'' 

Deşi ofertele sunt tentante, producătorii reuşesc cu greu să-şi vândă marfa

Câteva tarabe mai încolo, un alt producător local se chinuie să vândă ceva. În alţi ani, dădea saci întregi de gogoşari. Acum... 

''Nu ştiu dacă vând 20-30 de kile. Sunt de ăştia care iau 2-3 gogoşari. Acum 4-5 ani, înainte de pandemia asta, înainte de probleme astea, duceau cu sacii, câte 10-15 kile. Îşi permiteau că aveau bani, dar aşa e puţină pensie.''

Anul acesta, preţul legumelor pentru conserve, în funcţie de sortimente, ajung până la 10 lei pe kilogram, în timp ce murăturile gata preparate au preţ aproape dublu. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Cămara pentru iarnă, mai sărăcăcioasă ca anul trecut. Deşi ofertele sunt tentante, producătorii reuşesc cu greu să-şi vândă marfa