Antena Meniu Search
x

Când trebuie trecută o persoană la întreţinere

Când trebuie trecută o persoană la întreţinere? Este o întrebare pe care şi-o pun mulţi români, mai ales dacă au pe cineva în vizită pentru o perioadă mai lungă de timp, sau poate găzduiesc o rudă ori un prieten. Iată când trebuie să treci pe cineva la întreţinere, dar şi de la ce vârstă se trec copiii la întreţinere sau ce se întâmplă în caz contrar, dacă nu declari numărul corect de persoane.

de Redactia Observator

la 03.01.2024, 17:52

Când trebuie trecută o persoană la întreţinere
Când trebuie trecută o persoană la întreţinere - Shutterstock

La întreţinere se trec persoanele care locuiesc în apartamentul cu pricina, numărul fiind important pentru a calcula şi împărţi anumite costuri între rezidenţii imobilului. Astfel, devine extrem de important să declarăm corect numărul de persoane trecute la întreţinere. În general, fiecare om are un număr constant de persoane alături de care locuieşte, însă există şi situaţii excepţionale, când găzduim persoane pentru o perioadă mai lungă de timp. Iată când trebuie să treceţi pe cineva la întreţinere.

Când trebuie trecută la întreţinere o persoană care ocupă temporar un imobil

Potrivit HG 1588 din 2007, proprietarii de locuinţe au obligaţia să declare numărul de persoane care locuiesc într-un apartament pe o perioadă mai mare de 15 zile într-o lună.

Astfel, dacă este necesar să adăugaţi pe cineva la întreţinere, tot ce aveţi de făcut este să completaţi o declaraţie scrisă.

Pe acelaşi subiect

La ce vârstă se trec copiii la întreţinere

O altă dilemă pe care o au mulţi părinţi se referă la momentul în care este necesar să treci copiii la întreţinere. Legea oferă răspunsul clar şi în acest caz. Astfel, un bebeluş trebuie declarat la administraţie şi adăugat la plata cheltuielilor de întreţinere de la 3 luni de la naştere.

Ce se întâmplă dacă nu declari corect numărul de persoane la întreţinere

Dar ce se întâmplă, totuşi, dacă omiţi să declari numărul corect de persoane la înreţinere? Vecinii sau preşedintele de bloc pot solicita o verificare a numărului de locatari din apartamentul cu pricina, iar alături de ei pot chema şi un poliţist. Lucrurile se pot complica ulterior, iar dovezile de pe camerele de supraveghere din imobil sau mărturia rezidenţilor sunt dovezi greu de contestat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Când trebuie trecută o persoană la întreţinere