Antena Meniu Search
x

Candidaţii la Bacalaureatul de toamnă au dat proba la matematică ori istorie

Emoţiile continuă pentru candidaţii la Bacalaureat. A avut loc a doua probă scrisă a sesiunii de toamnă. Subiectele au fost mai grele decât în sesiunea de vară, spun candidaţii.

Vezi și

Emoţiile continuă pentru candidaţii la Bacalaureat. A avut loc a doua probă scrisă a sesiunii de toamnă. Subiectele au fost mai grele decât în sesiunea de vară, spun candidaţii. Dacă ieri au mai inspiraţi la literatură, astăzi matematica le-a dat bătăi de cap.

Candidaţii de la Bacalaureat fac parte din generaţia grăbită să câştige cât mai mulţi bani, cu preţul de a sări etape importante, de pildă, Bacalaureatul şi Facultatea. Unul dintre tinerii veniţi să dea proba la Matematică spune că munceşte de jumătate de an ca gametester. Câştigă câteva sute de lei bune în fiecare lună, dar şi-a dat seama că trebuie să se întoarcă la şcoală. 

Nu pot să muncesc fără Bac, ca să avansez şi eu, îmi trebuie Bacul, a conştientizat tânărul.

Nicu este exemplul perfect. La 35 de ani are propria lui firmă. Este însă pentru prima oară când dă examenul maturităţii. Le-a spus colegilor din sală că fără diplomă nu poţi evolua în carieră. 

NICU, candidat la Bacalaureat: 

Întotdeauna a fost nevoie de Bac. A fost foarte greu, fiind şi vârsta înaintată.

Bacalaureatul e mai important pentru părinţi decât pentru ei, spun mulţi. Acest tânăr povesteste că a muncit toată vara pentru a-şi vedea visul împlinit. Şi-a cumpărat prima maşină. 

Avem, însă, exemple şi de la celălalt pol. Mama şi tata vor avea grijă de ei cât va fi nevoie şi nici nu s-au gândit la vreun job anume.

Nu am învatat, m-am ocupat cu sportul, spune un alt candidat.

Dacă la limba română elevii au rezolvat subiectul într-o oră, matematica le-a dat ceva de cap astazi. Cu toţii au iesit din examen după ora 11. 

La Istorie candidaţii au avut de scris un eseu despre relațiile internaționale din secolele al XV-lea - al XVIII-lea în spaţiul românesc. La matematică, însă, i-a pus în dificultate partea cu polinoame.

Mâine urmează, teoretic, partea mai uşoară pentru cadidaţi, proba la alegere a specializării. Şi după ce trec şi de emoţiile examenelor orale, primele rezultate vor fi afişate în data de 1 septembrie. 

La prima sesiune, mai puţin de şase elevi din zece au reşit să obţină media de trecere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Candidaţii la Bacalaureatul de toamnă au dat proba la matematică ori istorie