Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Judecătorii au anulat carantina din Gornet, instituită în urmă cu aproape două săptămâni

În comuna prahoveană Gornet, carantina a fost ridicată printr-o decizie a instanţei. Judecătorii au anulat ordinul dat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dat în urmă cu 13 zile.

de Andre Rotaru

la 04.08.2020 , 21:46

  • Instanța a respins cererea prin care autoritățile locale solicitau daune de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Sunt în continuare filtre ale poliției în localitatea vizată, cei care vor să treacă prin sau să iasă din localitate fiind în continuare opriți de polițiști.

Vorbim în continuare de carantină în toată regulă, însă rămâne de văzut ce se întâmplă în orele următoare.

Pe de o parte pentru că magistrații de la Curtea de Apel București spun că decizia dată marți este executorie. Așadar, în momentul în care decizia ajunge în Prahova, carantina ar trebui să fie ridicată.

Vezi și

Pe de altă parte, prefectul de Prahova spune că va discuta miercuri dimineață, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ridicarea măsurii de carantină miercuri seara, așa cum era stabilit termenul inițial în decizia anulată a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ceea ce este cert până acum este că vorbim despre o victorie târzie și asta pentru că, în cel mai bun caz, locuitorii din Gornet vor ieși din carantină cu cel mult o zi înainte de termenul stabilit inițial.

Vorbim și despre o victorie parțială, pentru că instanța a decis să respingă cererea prin care autoritățile locale cereau despăgubiri semnificative de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Andre Rotaru Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Judecătorii au anulat carantina din Gornet, instituită în urmă cu aproape două săptămâni